Rozmazlete nohy!

V zimě dostávají nohy slušný »záhul«. „Celý den chodíme v uzavřených botách a v teplých ponožkách, takže kůže nemůže dýchat, snadněji se zapaří či popraská,“ říká Veronika Sajdoková z CCC.

Tip na domácí peeling: Smíchejte mořskou sůl s olivovým olejem a naneste na chodidla, dobře promasírujte, smyjte a pak použijte opatrně pemzu, uvidíte, že nožky budou jako z alabastru. „Nezapomeňte chodidla také namazat krémem, skvělá je klasická vazelína nebo kaštanový gel,“ dodává Veronika Sajdoková z CCC. 

Žádné chloupky!

Pokud chloupky rostou častěji, žiletku vyměňte za vosk. Vyzkoušejte také epilaci cukrovou pastou. Jedná se o jeden z nešetrnějších způsobů depilace, při které se chloupky vytrhnou i s kořínky. Depilace cukrovou pastou je méně bolestivá než ta klasická. Chloupky po ní také méně zarůstají a nohy vydrží

Pokud už máte dost holení chloupků, zkuste třeba cukrovou pastu
Autor: profimedia.cz
hladké až 5 týdnů. Aby byly nohy krásně jemné, použijte dva dny po depilaci kvalitní peeling nebo lufu, zabráníte tím i případnému zarůstání chloupků.

Tip na zakrytí žilek: Pokud máte na nohou nehezké žilky, vyzkoušejte tzv. punčochy ve spreji. Ty rafinovaně zakryjí drobné nedostatky. Jsou ideální především v letním období, kdy je nošení klasických punčocháčů nepříjemné.

Stop celulitidě!

Celulitidu můžete ji zmírnit například vhodnou stravou. Zapomeňte však na »zázračné« krémy a gely, nejlepší je aktivní pohyb, kterým lze zbytečné hromadění tuku v podkoží zmírnit. Během cvičení se odplavují toxiny a snižuje se tím množství nevzhledných dolíčků. Vyzkoušejte třeba Expresku – 30minutové kruhové cvičení pro ženy. Kruhový trénink je zaměřen na svaly kritických partií, jejichž pravidelným procvičováním docílíte výrazného úbytku celulitidy.„Celulitidy se nezbavíte za pár týdnů. Jedná se o dlouhou cestu, proto by se mělo začít cvičit co nejdříve,“ doplňuje Petr Kořínek, ředitel společnosti Expreska.

Tip na dobrý výsledek: Zkuste cvičit v kompresních punčochách. Na začátku to možná bude nezvyk, ale za chvilku o nich nebudete vědět. Cvičení také doplňujte účinnými lymfatickými masážemi. Přednost dávejte ale ruční masáží před strojovou.