Janin příběh začíná před čtyřmi lety, kdy si všimla zdánlivě nevinné boule na noze. Myslela, že je to pouze otok, který je v těhotenství zcela normální, a tak tomu nevěnovala pozornost. Otok se ale každým dnem zvětšoval, Jana začala mít i s chůzi, proto na bouli upozornila svého gynekologa.

Boj o dva životy

„Můj doktor se zděsil a ihned jsem dostala žádanku do nemocnice na chirurgii. Po veškerých vyšetřeních jsem se dozvěděla, že je to rakovina tkáně ve druhém stádiu. V ten moment jsem se složila a nedokázala se smířit s tím, že by to jak s těhotenstvím, tak i se mnou mělo dopadnout špatně,“ popisuje mladá žena, která nakonec začala bojovat hned o dva životy. Podstoupila náročnou operaci a v těhotenství i chemoterapie. Vše naštěstí dobře dopadlo a Stellinka (4) se narodila v pořádku.

„Po šestinedělí můj boj pokračoval následujícím ozařováním a taky další chemoterapií. Po 8 měsících jsem byla prohlášena za pacientku v remisi,“ vzpomíná Jana, která o svém příběhu napsala první knihu s názvem „Kdo bojuje, vyhrává“.

Přišla i o ledvinu

Po zhruba dvou letech nemoc ale udeřila znovu a hned několikrát! „Nejprve v létě 2019 našli metastáze na plíci, následovala operace. Po měsíci a půl další metastáze, tentokrát byla situace vážná a kvůli velikosti nádoru jsem přišla o ledvinu,“ vysvětluje Jana, která má od té doby velké problémy s nízkou váhou.

Po operaci následovaly znovu chemoterapie. Když už vše vypadalo v pořádku, skončila Jana akutně na sále se zauzlovanými střevy. Ani tímto ale ještě Janino trápení neskončilo. Po dalších osmi měsících lékaři objevili metastáze v nadledvině, letos v lednu proto podstoupila další operaci.

„Bylo to všechno náročné a bez strachu, slz, depresí a odloučení od dcery se to neobešlo. Ale i přes tyhle různé scénáře jsem našla svoji životní lásku, vdala se a žijeme nádherný a spokojený život jako rodina. Děkuji za každé nové ráno, den a taky příležitost tu nadále být,“ přiznává mladá žena, která je aktuálně v invalidním důchodu.

Napsala knihu

 Aby její příběh inspiroval a motivoval ještě více, rozhodla se napsat další knihu s názvem Život s diagnózou. Ve své knize čtenáře přesvědčuje o tom, že sílu bojovat a nevzdávat se, je možné najít vždycky, ať už je hlavním důvodem malá dcerka, životní láska anebo cokoliv jiného, co dává našemu životu smysl. Vznik knihy můžete podpořit na dobročinné platformě Hithit.

Desatero snížení rizika vzniku rakoviny

Video
Video se připravuje ...

Desatero snížení rizika vzniku rakoviny Videohub

Fotogalerie
11 fotografií