Rozhodli jsme se zjistit, jakým způsobem lze dětské kolo odlehčit, a prověřili specifikace kol různých výrobců.

Nízké hmotnosti lze dosáhnout pečlivým výběrem klíčových komponent. Tím prvním je kvalitní hliníkový rám, vyrobený ze stejného materiálu jako rámy sportovních dospělých modelů. Neméně zásadní je osazení duralové sedlovky a řídítek z téhož materiálu, což jsou právě ty komponenty, na nichž řada výrobců šetří a použije nejlevnější ocelové díly. Ze slitiny hliníku mohou být i lehké ráfky nebo zdánlivý detail, jímž je podsedlová objímka. Na výslednou váhu má výrazný vliv také výběr plášťů kol.

Autor: Amulet

Tipem naší redakce jako kolo s vynikajícím poměrem cena a hmotnost je AMULET MINI 16 LITE.

Hezké kolo vyráběné ve čtyřech veselých barvách pro kluky i holky (modrá, zelená, růžová a oranžová). Líbily se nám pláště DSI s bílím pruhem na bocích, dále příjemné rukojeti a v neposlední řadě sedlo, které je pohodlné a skvěle pojištěné proti prodření potahu, neboť má na bocích plastové „nárazníky“. U Amuletu jsou si evidentně vědomi, jak děti s kolem často zachází a nešetrné položení na zem tak na sedle nezanechá skoro žádné následky. Podobně precizně je vyřešeno rovněž kompletní zakrytování řetězu a jakoukoli připomínku nelze mít ani k výkonu přední ráfkové nebo zadní protišlapací brzdy. Doporučená výška dítěte je okolo jednoho metru, ovšem výrazně snížený rám a dostatečně dlouhá sedlovka zajistí značnou variabilitu, takže nemusíme mít obavy, že kolu dítě během jediného roku odroste. Kolo váží jen 7,9 kg a doporučená cena 5699 korun je v konkurenci ostatních kol s obdobnou váhou velmi příznivá. Více informací na www.amulet.cz

Článek vznikl ve spolupráci s Pražským prodejcem kol ŠTĚRBA – JÍZDNÍ KOLA a cyklistickým serverem www.mtbs.cz  V prodejně Štěrba jízdní kola můžete koupit také námi doporučené kolo AMULET MINI 16 LITE.

 

Autor: Amulet

Kolik váží dětská kola? Dozvíte se zde!

Fotogalerie
5 fotografií