Zdravé lidské tělo vyloučí každý den přibližně 2,5 litru vody. Abychom zachovali optimální rovnováhu a cítili se zdraví a v dobré kondici, musíme tyto přirozené ztráty tekutin doplňovat. Protože pokud svému tělu nedáme dostatek kvalitních tekutin, cítíme se diskomfortně, můžeme trpět bolestmi hlavy či zácpami a dlouhodobě podceněný pitný režim může vést i k vážnějším zdravotním obtížím.

Každému ale chutná něco jiného. Někdo preferuje čistou vodu, jiný nedá dopustit na ovocné džusy a jsou i takoví, kteří každý den zkonzumují klidně dva litry slazených limonád. Co na to tedy říkají odborníci?

Autor: Korunní

Zdravě neznamená bez chuti

O slazených limonádách se ani bavit nebudeme. Obvykle obsahují tolik přidaného cukru (a to nemluvíme o různých umělých barvivech a dalších tělu nepřirozených přísadách), že se zdravým životním stylem nemají v podstatě nic společného. Stoprocentní džusy jsou sice často plné vitamínů, ale v jednom jediném litru spořádáte přibližně 25 kostek cukru! A v některých případech i víc.

Základ pitného režimu by proto měla tvořit hlavně voda, ideálně minerální, s nízkou až střední mineralizací a s vyváženým poměrem minerálních látek. Když vám ale čistá voda nechutná, sáhněte klidně po ochucené. Protože když vám bude nápoj chutnat, budete mít sami od sebe tendenci pít častěji a dodržování pitného režimu pak bude snazší. Pokud si tedy potrpíte alespoň na trochu té chuti, můžete bez obav sáhnout například po Korunní Extra s ovocnou šťávou.

Doplňujte vodu a minerály s chutí

Korunní Extra je jemně ochucená přírodní minerální voda s 10% obsahem jednodruhových ovocných šťáv. Neobsahuje žádná přidaná barviva ani přidaný cukr, veškerou chuť i barvu bohatě obstará 10% ovocná složka v osvěžujících příchutích broskve, černého rybízu nebo citrónu. A samozřejmě nabízí i unikátní výhodu všech minerálních vod Korunní – dokonale vyváženou mineralizaci, díky níž je možné pít Korunní každý den.

Korunní Extra je totiž příznivě mineralizovaná. To znamená, že obsahuje přesně tolik minerálů, aby nezatěžovala lidský organismus a šetrně doplnila ionty, které tělo přirozeně ztrácí například při zvýšené fyzické zátěži nebo i běžným pocením. A díky praktickému obalu vás může doprovázet na vašich cestách do práce, při výletech i při sportu.