Hýbejte se

Provádějte jakoukoliv aktivitu, kde je zaručený aktivní pohyb kloubů. Výběrem vhodného sportu se navíc vyvarujete nadváze, která kloubům rozhodně neprospívá. Pečlivě také dbejte na vhodnou obuv tlumící nárazy a vyhovující vaší aktuální činnosti.

Vsaďte na pestrost stravy

Kloubům je potřeba dodat kvalitní bílkovinu a "zdravé" tuky s obsahem nenasycených mastných kyselin OMEGA 3. Ideálním zdrojem jsou ryby. Důležité jsou také potraviny s obsahem vápníku a hořčíku. Obohaťte si proto jídelníček o jogurty a luštěniny.

Rovněž můžete vyzkoušet osvědčený, léty prověřený recept našich babiček.

Autor: Swiss Pharmaceutical Investment LLC

Rozinky v ginu

Ingredience:

Sáček zlatých rozinek (nepoužívejte tmavé rozinky), gin, plátýnko (lze použít i papírový ubrousek)

Postup:

Rozinky nasypeme do větší mělké nádoby a zalijeme ginem. Hladina alkoholu musí být alespoň centimetr nad povrchem rozinek. Poté si přichystáme plátýnko, kterým nádobu zakryjeme. Alkohol se po celou dobu musí volně vypařovat. V této chvíli necháme v klidu uležet po dobu dvou týdnů.  Následně rozinky uzavřete do sklenice a skladujte v chladu a tmě. Každý den poté pravidelně užívejte deset kuliček.

Jak to funguje? Antioxidanty vyskytující se v hroznech působí protizánětlivě a pročišťují tělo stejně tak, jako gin vyrábějící se z jalovce.

Užívejte kvalitní doplňky stravy

Ulevte i vy svým kloubům a vyzkoušejte lyofilizovaný SWISS COLAVITAL™ , který pomáhá udržovat klouby zdravé1, pružné1a pohyblivé1.  Doplněk stravy je extrémně lehký a neobsahuje žádné přídavné chemické konzervační látky. Má schopnost absorpce vody, takže v organismu vytváří kolagenový gel s hmotností až 100 x větší než v lyofilizovaném stavu. Denní dávka přípravku SWISS COLAVITAL™ dodá organismu minimálně 2 000 mg kolagenového gelu,čímž spolehlivě vyživí vaše klouby kolagenem po celý den. Lyofilizace je velmi sofistikovaná technologie využívající zmrazení a vysušení k dehydrataci a konzervaci látek. Tato technologie je velmi šetrná ke zpracovávané látce a zachovává její nutriční hodnoty.

Obecně se dají přípravky kloubní výživy označit jako ty, co vyživují a chrání klouby a pomáhají udržovat vaziva a klouby v dobrém stavu. Zdraví svých kloubů můžete do velké míry ovlivnit, nečekejte, až bude pozdě, začněte již dnes!