Jiří Hemerle a jeho žena Kateřina se na trhu květin pohybují už bezmála 30 let. Vědí, jak to chodí na burze, jak se květiny skladují a převážejí. „Pokud si koupíte kytici v běžném květinářství, bývá to často i 9 dní po sklizni. Taková květina už má to nejlepší za sebou a radovat se z ní budete sotva pár dní,“ popisuje Jiří Hemerle běžnou praxi, které se odmítá přizpůsobit.

Autor: Florea.cz

Z Holandska až k vám za 2 dny

Květiny standardně projdou rukama až 5 prodejců a dovozců, než se dostanou k vám. „Takový proces je zdlouhavý, pro květiny náročný a každý dílčí obchodník přidá k ceně svou marži. Věděli jsme, že pokud si zvládneme všechno zařídit sami, doručíme českému zákazníkovi čerstvou květinu v perfektním stavu za mnohem menší peníz,“ popisuje zakladatel zrod českého online květinářství Florea.cz. Květiny vozí pouze speciálně upravenými chlazenými vozy, které ochrání květiny před teplotními změnami.

Autor: Florea.cz

Široký výběr růží nestačí  

O tom, že manželé Hemerlovi chtějí, aby si jejich růže a květinové krabičky mohl užít každý, svědčí i fakt, že Florea zajišťuje rozvoz květin po celé České republice. „Pokud plánujete svojí milou požádat o ruku na Sněžce a chcete, aby tam dorazil kurýr s kyticí, stačí říct kdy a bude tam,“ směje se Jiří Hemerle.

Florea.cz se odmítá přizpůsobovat konkurenci a chce dělat svůj byznys hlavě poctivě. Proto nepoužívá profesionální fotobanky s naaranžovanými kyticemi, ale sama floristka po uvázání pošle zákazníkovi fotografii „jeho“ květiny.

Důležitým článkem je samotné doručení květin milým a schopným kurýrem. „Květina není taška s nákupem. Nemůže vám ji předat upocený taxikář,“ vysvětluje Jiří Hemerle vysoké nároky na své zaměstnance.

Autor: Florea.cz

Oblíbené kytice 100 růží

Díky tomu, že se online květinářství Florea.cz podařilo oproti konkurenci srazit ceny, stoupá poptávka po obřích pugétech. Kytice 100 růží je tak najednou dostupným artiklem i pro běžného zákazníka. „Kytice 100 růží prodáváme nejraději. Od kurýrů totiž víme, že obdarované dámy jsou z nich doslova v šoku,“ svěřuje Jiří Hemerle, „a pokud se na konci našeho snažení objeví slzy štěstí, tak víme, že to děláme dobře.“

Podívejte se na Florea.cz a zítra může kurýr zvonit u vás nebo u někoho, koho chcete potěšit.

Autor: Florea.cz