Neúčelová a diskrétní, taková jsou pravidla

Jen minimum podmínek a otázek, cílem není potenciálního klienta odradit a zahltit přebytečnou administrativou. Cílem je jednoduchý proces, jenž bude vyřízený během několika málo minut. Je však nutné ověřit totožnost a také tzv. úvěruschopnost, tedy doložit, že splátkový kalendář nebude činit žádné zásadní potíže. Půjčka na podnikání je tedy v moderní době k dispozici nejen v bance, ale i v nebankovní sféře. Co patří mezi její hlavní výhody? Proč si ji OSVČ sjednávají?

  • Bezpečnost osobních dat. Jde o ně vždycky až v první řadě, svěřit své údaje můžete jen někomu, komu opravdu věříte. Proto je namístě hledat prověřeného poskytovatele úvěrů.
  • Flexibilita. Termín splatnosti i konkrétní částku si zvolíte podle sebe a rozhodně nebude k dispozici jen jedna jediná varianta. Naopak, čím širší nabídka, tím vyšší šance na dohodu.
  • Neúčelová půjčka. Přesně tak, nemusíte vysvětlovat, kvůli čemu jste si ji sjednali. Důvodů by se jistě našlo poměrně dost a cílem poskytovatele určitě není zvědavý pohled do soukromí.
  • Transparentnost. Nejen podnikatele potěší krátká smlouva, ve které nejsou žádné obsáhlé formulace a nejasnosti. Namístě je totiž věcná dohoda, jíž se povede vyřídit opravdu rychle.

Jak bychom si měli vybírat?

Konkurence na trhu je poměrně široká, a proto není nasnadě svou volbu nijak uspěchat. Máte totiž dost času, půjčka 15 000 Kč je dostupná bez ohledu na datum. Stačí jen vyplnit krátký kontaktní formulář, doložit příjem a ověřit totožnost. Podle čeho si ale vybírat, když potřebujeme krátkodobý úvěr? Rada je zcela jasná, potřebujete si zjistit co nejvíce relevantních informací. Pokud si pořizujete nový elektrospotřebič do domácnosti, určitě jednáte podobně, že? Zajímají vás ohlasy od těch, kteří už podobné zařízení používají a mají s ním zkušenosti, o které se chtějí podělit. Bez ohledu na to, jestli jsou jen pozitivní. Pokud má poskytovatel dostatek referencí a víte, že se jedná o známou firmu, která působí na trhu už léta, je rozhodování mnohem snadnější. Dát důvěru nováčkovi na trhu je obtížné.

Zaměřte se i na webovou prezentaci

Klíčových je zde hned několik věcí. Neexistuje sice žádná univerzální rada, ale měli byste mít na paměti, že transparentnost se pozná i podle toho, jak vypadá web poskytovatele. Stránky, na kterých pracoval profesionál, odhalíte už po prvním nahlédnutí. Jistě není namístě dávat svou důvěru někomu, kdo na této prezentaci šetří a snaží se podobnou cestou o minimalizaci nákladů. Naopak, profesionálně zpracované stránky budí důvěru, to ví dnes každý, kdo obchoduje online.

Promyslete si dobře své možnosti

V každém případě platí, že pokud jsou ve hře peníze, je namístě opatrný a maximálně zodpovědný přístup. K půjčce byste tedy měli přistupovat s maximální rozvahou, měla by totiž pomoci. Pokud víte, že zvládnete beze zbytku naplnit splátkový kalendář, pak je půjčka namístě – v opačném případě si vše ještě jednou dobře promyslete. Dluhová past totiž bohužel čeká na všechny, kteří hrubě podcenili podobnou prevenci.