Omlazení lehkým perem. Tak sama značka popisuje změny vzhledu Škody Octavia. A skutečně, jak ukázala valentýnská premiéra modelu, na první pohled se výrazně změnily jen světlomety a maska chladiče. Změn je ale ve skutečnosti mnohem víc.

„Díky inovacím, jako je zcela přepracovaný infotainment systém, nové bezpečnostní systémy, větší využití udržitelných materiálů a výkonnější přední světlomety, ještě lépe vyhoví našim zákazníkům. Jsem přesvědčen, že naše nejnovější Škoda Octavia překvapí a potěší všechny cestující a potvrdí svou roli našeho nejoblíbenějšího vozu,“ říká šéf automobilky Klaus Zellmer.

Nová světla

Světlomety mají o polovinu více světelných segmentů, díky čemuž mohly z nárazníků nadobro zmizet přední mlhovky, jejichž funkci světla přebrala. Díky inovovanému tvaru také lépe objímají masku chladiče a plynule na ni navazují. Ve světlech jsou stejně jako u superbu či kodiaqu použity barevné krystalické prvky – Cristallinium.

Více komfortu

Přibylo i několik vychytávek, kterými je značka proslulá. Třeba druhý deštník ve dveřích spolujezdce, nebo inovovaná škrabka na led ve víčku nádrže. Cestující na zadních sedačkách mají nový odkládací prostor u výdechu klimatizace a také držák na telefon. K multifunkční kapse v kufru vozu přibyly i dva posuvné háčky s nosností až dva kilogramy.

Více bezpečí

Vylepšené jsou i asistenční a bezpečnostní funkce, především pak systém rozpoznání únavy, který nově nepracuje jen s daty o pohybu volantu, ale lépe rozlišuje krátkodobou nepozornost od únavy. Do hlasové asistentky Laura byla integrována umělá inteligence ChatGPT, která přináší nové možnosti. Celý elektronický systém vozu je nově i odolnější proti kybernetickým hrozbám.

Paleta motorů

Auto může mít benzinové a mild-hybridní motory o objemu 1,5 litru s výkonem 85 kW a 110 kW, benzinový dvoulitr s výkonem 150 kW nebo 195 kW nebo naftové dvoulitry s výkonem 85 a 110 kW.

Fotogalerie
7 fotografií

 

Video
Video se připravuje ...

Zloděj ukradl auto, pak s ním v Ostravě srazil dívku a ujel. PČR