Jak bude vypadat nová škoda? To je stále jasnější. Automobilka před pár dny ukázala první skici tohoto nového malého SUV – Kamiq. Světu se představí v premiéře pátého března v Ženevě.

Už jsme ji prokoukli

Škoda se sice snaží veřejnost napínat až do konce, ale díky tomu, že se novinka prohání po českých silnicích, o autě už víme dost. Třeba že vpředu najdeme čtveřici světlometů. Horní jsou úzké, zatímco spodní mohutnější; tímto pojetím tak novinka připomíná Hyundai Kona. Z boku vyniká ostrý prolis na dveřích. Vzadu na něj následně navazují horizontální koncová světla podobná těm u Škody Scala.

Dobrou představu o tvaru zádi si můžete udělat právě z fotek čtenářů: ať modrého kousku, nebo rovněž jen lehce maskovaného stříbrného prototypu, kterou poslal Světu motorů Martin Zeman.

V nabídce Škody se novinka zařadí pod karoq i kodiaq a zároveň se stane příbuzným s už známými modely koncernu Volkswagen: Seatem Arona a VW T- -Cross, s nimiž využívá shodnou platformu MQB A0. Také bude mít nové asistenční systémy i řadu Simply Clever prvků. Světovou premiéru si odbude od 5. do 17. března na ženevském autosalonu.

Proč Kamiq?

Jméno nového, už třetího SUV Škody Kamiq pochází z jazyka Inuitů, obývajících sever Kanady a Grónsko. Podle zástupců Škody popisuje stav, kdy něco »padne jako ulité«. Kamiq současně zapadá do názvosloví všech modelů SUV značky Škoda začínajících na K a končících na q, tedy Karoq a Kodiaq.

VIDEO: Světový rekord v Česku: Bublina spolkla auto a 275 lidí

Video
Video se připravuje ...

Světový rekord v Česku: Bublina spolkla auto a 275 lidí Jan Doležal, Petr Soukup