Vše začíná na internetu

Geocaching je celosvětová hra, která pomocí hledání ukrytých pokladů nabízí
řadu tipů, kam můžete vyrazit ve volném čase. Stránky hry jsou k dispozici
na internetové adrese www.geocaching.com, kde se můžete podívat na umístění pokladů nad světovou mapou. Pro získání podrobných informací o místě úkrytu se musíte zaregistrovat. Registrace i využívání serveru jsou k dispozici zdarma.

Autor: Garmin

GPS pomůže s hledáním

Stránky www.geocaching.com umožňují najít poklad nejen podle vzdálenosti
od zvoleného místa, ale i podle velikosti pokladu, náročnosti terénu nebo
stupně ukrytí. Ty nejjednodušší poklady jsou dostupné i pro hráče s handicapem nebo pro rodiny s malými dětmi. Naopak nejsložitěji ukryté poklady objevíte jen se speciálním vybavením. Pokud jste si vytipovali „svůj“ poklad a jste zaregistrovaní,prozradí vám server zeměpisné souřadnice místa úkrytu pokladu. Zkušení stopaři mohou na místo vyrazit podle papírové mapy, nezkušeným se doporučuje mít k dispozici GPS přijímač. Geocaching se nehraje s automobilovými, ale nejlépe s outdoorovými GPS navigacemi, jako je například Garmin Dakota 10. Pokud do GPS zadáte zeměpisné souřadnice, přivede vás pomocí šipky až několik metrů od pokladu. Poslední dohledání skrýše je na vás.

Autor: Garmin

Co obsahuje poklad?

Každý poklad hry Geocaching obsahuje zápisník a pár drobností. Do zápisníku zapíšete svůj nález a z obsahu schránky si můžete něco ponechat za předpokladu, že do schránky na oplátku dáte něco jiného, podobné nebo vyšší hodnoty. Ve schránce se nejčastěji setkáte s drobnými hračkami z čokoládových vajíček, reklamními předměty a suvenýry.

Autor: Garmin

Jde o zážitky

Důvodem pro hraní Geocachingu ale není obohacení se o předměty nalezené
v pokladu. Ty fungují spíše jako motivace pro děti, pokud vyrážíme na lov
s celou rodinou. Hlavním přínosem je motivace vyrazit do přírody, možnost
objevit místa, kam byste se jinak nedostali, a současně zažít řadu dobrodružství v kruhu přátel.

Pokud tedy ještě nevíte, kam vyrazit o prázdninách, může být Geocaching tím správným tipem.

Autor: Garmin

Tip na GPS pro Geocaching!

Vhodnou outdoorovou GPS navigací pro Geocachery – začátečníky je Garmin Dakota 10. Jedná se o odolnou GPS navigaci s barevným, dotykovým displejem a podrobnou turistickou mapou České republiky. Dakotu 10 navíc využijete nejen při Geocachingu, ale i při turistických výletech, na kole, při lyžování a případně i v autě. Navigace je napájená ze dvou tužkových baterií a vydrží na ně běžet až 20 hodin provozu.

Garmin Dakota 10, cena 3 490 Kč

Více na www.garmin.cz.