Blíží se doba letních prázdnin a spousta Čechů opět vyrazí autem na rodinnou dovolenou. Ale předtím by měli myslet na to, že se po českých silnicích prohání spousta pirátů, kteří neberou na nikoho ohledy. „Tito řidiči ohrožují nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu,“ upozorňuje Radek Chvástal, DiS., učitel v autoškole.

Příkladem může být příběh Františka Smetany, který se svou rodinou loni trávil dovolenou v Chorvatsku. Pro něj bývá nejkrizovější část dovolené cesta autem tam a zpět. „Znáte to, šinete si to autem po bezchybných rakouských dálnicích, alpskými tunely a doufáte, že omylem neškrábnete italské Ferrari, které vás nebezpečně předjíždí,“ s nadsázkou doplňuje František.

„Víte, když si prostě zvyknete na špatný stav vozovek v Česku, tak je přestanete vnímat. Až při návratu z dovolené si vždy uvědomím, jak špatné to u nás je. Problém navíc je, že to může odskákat nejen auto, ale i peněženka,“ přemýšlí František nahlas. Při překročení rakousko-českých hranic ho přivítala typická česká rozbitá silnice. Najednou kolem něho prosvištělo auto tak rychle, že by ho ani nepostřehl, nebýt pavučiny na čelním skle.

„Letící kamínek nikdy nemine plochu čelního skla,“ cituje František Murphyho zákon. Protijedoucí auto rázem zmizelo v Rakousku, a tudíž se doteď neví, kdo nehodu způsobil. Opravu v autoservisu si František musel zaplatit z vlastní kapsy a měl jasno, že příští rok dovolená nebude.

Když tuto historku vyprávěl svému kamarádovi v hospodě u piva, tak ten mu doporučil pojištění u DIRECT Pojišťovny. „Pomohli jsme si tak navzájem, já využil skvělé nabídky a oba jsme získali od pojišťovny odměnu – on v podobě poukázky na pohonné hmoty a já  1 měsíce pojištění zdarma,“ František nadšeně popisuje klientský program Kamarád se vyplatí.

Pan Smetana nejen ušetřil při přechodu k DIRECT Pojišťovně, ale k novému povinnému ručení získal pojištění čelního skla zdarma v rámci stávající kampaně pojišťovny. Při 7minutovém sjednání smlouvy na internetu si všiml novinky - pojištění proti špatnému stavu vozovky. „Teď už opravdu můžu přestat vnímat špatný stav silnic. V případě poškození podvozku, nemusím vymáhat náhradu škody po vlastníkovi komunikace. DIRECT Pojišťovna mi to rovnou proplatí,“ dodává František nakonec.

DIRECT Pojišťovna nyní nabízí pojištění čelního skla zdarma ke každému povinnému ručení či havarijnímu pojištění. Pokud jste u jiné pojišťovny, tak si nechte pojištění spočítat u DIRECT Pojišťovny a přesvědčte se, že přejít se opravdu vyplatí.