Dívka Alexu požádala o výzvu. "Zapojte nabíječku od mobilu zhruba z poloviny do zásuvky a pak přiložte na odhalenou vidlici cent," odpověděl hlas z reproduktoru.

Dívčina matka pak na twitteru napsala, že s dcerou dělaly různé tělesné výzvy ze serveru YouTube, třeba překulit se na podlaze při balancování boty na chodidle. Venku však bylo ošklivé počasí a dívka chtěla další výzvu, tak požádala Alexu. Hlasová asistentka v chytrém reproduktoru Amazon Echo následně nabídla výzvu, "kterou našla na webu".

"Ne, Alexo, ne!" zakřičela dívčina matka. Dodala, že její dcera je příliš chytrá na to, aby pokyn asistentky následovala.

Zmíněná výzva se už v minulosti dostala do hledáčku hasičů, kteří lidi varovali, aby ji v žádném případě nezkoušeli. Zmínili riziko elektrických šoků, požárů, ale i to, že dotyčný může přijít o prsty či o celou ruku.

Společnost Amazon stanici BBC sdělila, že Alexu aktualizovala, aby takové aktivity v budoucnu nenabízela. "Důvěra zákazníků je středem všeho, co děláme, a Alexa je navržena tak, aby zákazníkům poskytovala přesné, relevantní a užitečné informace," uvedla společnost. "Jakmile jsme se o této chybě dozvěděli, podnikli jsme rychlé kroky k jejímu odstranění," dodala.

VIDEO: Nejdražší rozvody v historii: Kolik stojí, když miliardářům krachne manželství?

Video
Video se připravuje ...

Nejdražší rozvody v historii: Kolik stojí, když miliardářům krachne manželství?