Nokia C3

Začínáme s finskou klasikou, jejíž hlavní předností je mechanická qwerty klávesnice s velice dobrým zpracováním. Zpočátku je psaní zpráv kvůli menším klávesám trošku obtížnější. Po čase si člověk přivykne a píše rychle

Původní koncept manažerskských telefonů přichází v nižší kategorii a nemá se za co stydět
Autor: nokia
jako blesk. Display s velikostí 2,4" (6cm) není dotykový, tudíž vše ovládáte klasicky tlačítky. Překvapuje kvalitní zpracování se zadním krytem z hliníku. Navíc je k dostání v několika barvách.

Kvůli klávesnici je celý telefon poměrně veliký, ale kapsu vám neprotrhne. C3 je určen převážně pro mladé lidi, tomu odpovídají i aplikace pro podporu sociálních sítí. Nechybí klasický internetový prohlížeč. 2Mpx foťák je poměrně tragický. Neostří a barevné podání je trošku do zelena. Výdrž baterie je však hodně dobrá - i pět dní. Nutno podotknout, že pro mobilní síť je zde podpora pouze starší GPRS, která je pomalejší než 3G. Ale cena 2800Kč všechna negativa jasně předčí.

Samsung B3410

Další telefon, který představujeme, je na svoji cenu obzvláště dobře vybavený. Dotykový 2,5" (6,3cm) display a výsuvná mechanická qwerty

Dotykový display a klávesnice za neuveritelnou cenu? Cvalík od Samsungu B3410
Autor: samsung.com
klávesnice poskytují maximální komfort při obsluze. Tělesně je telefon kvůli vysouvací klávesnici docela cvalík, ale pohybujeme se v opravdu nízké cenové kategorii. Další výbavou je univerzální 3,5mm sluchátkový jack pro poslech hudby, možnost rozšíření vnitřní paměti microSD kartou a 2Mpx fotoaparát bohužel bez automatického ostření.

Při prohlížení webu je vám k dispozici jednoduchý prohlížeč nebo přímé odkazy například na oblíbené sociální sítě. Baterie udrží telefon při běžném používání (volání, sms) až pět dní, užívání internetu srazí tuto hodnotu asi na polovinu. Při ceně kolem 3500Kč je tato výbava téměř neuvěřitelná.

Samsung S5620-Monte
Monte od Samsungu je fešák za příjemnou cenu
Autor: samsung.com

Plně dotykový 3" (7,5cm) display s kapacitní technologií - reaguje pouze na kontakt lidského těla nebo speciální tužky - zaručuje velice pohodlné a přesné ovládání. Snad jen zamrzí vypuštění qwerty klávesnice. Zprávu napíšete jen "klasicky" na numerické klávesnici. Obrazovka má dostatečné rozlišení 240x400 a zobrazuje 256 tisíc barev. K dispozici jsou tři pracovní plochy, na které lze umisťovat odkazy a aplikace. Překlápění obrazovky do vodorovné polohy má efekt jen při hrách a prohlížení internetu.

Telefon využijete i jako solidní MP3 přehrávač, navíc jsou v balení poměrně kvalitní špuntová sluchátka. Přehrávání je na vysoké úrovni. Paměť telefonu rozšíříte až o 16GB microSD kartou. Fotoaparát bez ostření má rozlišení 3,2Mpx. Dokonce zde naleznete i GPS navigaci, ta používá mapy z Google maps, tudíž je potřeba být neustále online. Bez nabíjení telefon při hodně častém užívání vydrží asi dva dny. Cena je asi 4200Kč, k tomu není co dodat!

Luxusní design, nadprůměrná výbava a nízká cena to je GT 540 od LG
Autor: lg.com
LG GT540

Designová lahůdka, kterou ocení zvláště dámy. Vybaven je starší verzí operačního systému Android, ale vůbec mu to nevadí. Obrazovka má velikost 3" (7,5cm) a je vám na ní k dispozici dokonce sedm pohotovostních ploch pro umísťování aplikací. Ty jsou v telefonu předinstalované, popřípadě je můžete stáhnout. Qwerty klávesnice nechybí, psaní je pohodlné.

Kromě pěkně zpracovaného hudebního přehrávače nechybí ani přehrávač videa. Můžete sledovat i filmy stažené z internetu v oblíbených formátech DivX, Xvid. Paměť telefonu opět rozšíříte microSD kartou. Foťák s 3mpx fotí průměrně, ale rozhodně nezklame. Baterie vydrží i tři dny. Telefon se prodává v několika barevných provedeních a stojí asi 4500Kč.