Telefon GSmart (smart = chytrý) nemá svůj název neoprávněně. Spadá do kategorie chytrých mobilů s operačním systémem. Tenhle má k dispozici Windows mobile 6.5 Professional, který ocení především ti, kteří ve svém mobilu potřebují podporu dokumentů MS Office. Další aplikace jako jsou mapy nebo hry stáhnete přes zabudovaný Marketplace. Některé jsou zdarma, za jiné dáte i 500 Kč.

Displej

Svým vzezřením mobil neurazí, ale ani nenadchne. Dotykový displej je nejslabší stránkou přístroje. Reakce jsou zpomalené. Přestože si můžete přístroj zkalibrovat čili přizpůsobit přesně na svou ruku, SMS se na něm píší špatně. Obraz displeje se nepřetáčí otočením mobilu. Fotoaparát s rozlišením 3 Mpx je umístěn vzadu, takže na videohovory zapomeňte.

Video
Video se připravuje ...

Komunikátor GSmart S1205 zároveň obsluhuje dvě SIM karty Blesk.cz

DualSIM

Největší předností mobilu je možnost používání dvou SIM karet najednou. Na displeji přesně vidíte, jaký má která karta signál, a můžete každou ovládat zvlášť. Nastavíte si třeba rozdílné vyzvánění, abyste lehce rozeznali, zda vám přichází hovor na služební, nebo osobní mobil. SIM karty se vkládají k baterce pod sebe.

Další funkce

Bluetooth, wi-fi , multimediální přehrávač a rádio jsou samozřejmostí. Paměť mobilu jde rozšířit až na 16 GB pomocí Micro SD karty. Pro jednoduchou synchronizaci mobilu s počítačem slouží program My phone.