Web, jenž má být kontrolovanější obdobou známého videoserveru YouTube, najdou zájemci na adrese www.kladnozive.cz. Je určen pro školy, neziskové organizace, sportovních kluby, ale i pro jednotlivce, řekl ČTK kladenský primátor Dan Jiránek (ODS).

Město podle něj řešilo, jak zpřehlednit své oficiální stránky. "Začaly být přeplněné informacemi a už je problém něco dostat na první stranu," podotkl primátor. Magistrát je nicméně povinen řadu věcí na městském webu zveřejňovat ze zákona.

Z druhé strany byl zájem od škol mít nějaký prostor, kam by mohly ukládat videa nebo fotografie ze školních akademií, aby si je rodiče mohli stahovat. Kapacita školních serverů je totiž omezená. Tak podle Jiránka vznikl nápad oddělit zábavu od stránek města úplně.

Vedle videosouborů a fotografií je na novém webu i rubrika kalendář, kde mohou pořadatelé upozorňovat na své akce. Počítá se rovněž s anketami a soutěžemi o ceny.

"Náklady jsou minimální, ten servis máme k dispozici kvůli oficiálním stránkám města a ti zaměstnanci zrovna tak dělají na těchto oficiálních stránkách," dodal primátor.