Uncharted: The Nathan Drake’s Collection obsahuje tři herní perly z PlayStation 3, které vyšly v letech 2007 až 2011. Od té doby samozřejmě uplynul už nějaký ten čas, takže se nyní vracejí v graficky vylepšené verzi a s pár novinkami navíc. Je libo trochu dobrodružství? Přestřelky, skákání a akrobacie i řešení jednoduchých hlavolamů v exotických lokacích už na vás čekají.

Video
Video se připravuje ...

Trailer na Uncharted: The Nathan Drake’s Collection Sony

Z herního hlediska je jsou všechny tři díly – Uncharted: Drake's Fortune, Among Thieves a Drake's Deception, velmi podobné sérii Tomb Raider s Larou Croft v hlavní roli. Vaším úkolem je prozkoumat exotické lokace, od Nepálu přes Borneo až po například Arábii. V původní trilogii zavítáte do desítek lokací, v nichž je vždy co dělat, ať už jde o hledání cesty dál a vaše akrobatické schopnosti, hledání skrytých pokladů či přestřelky.

Kryjte se!
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Nathan naštěstí ovládá parkur, takže mu lezení po skalách ani domech nedělá problémy. Sice není takový ostrostřelec jako Marcus Fenix z Gears of War a akce je někdy neohrabaná, ale stejně jako on zvládá pálení zpoza krytu, navíc umí střílet i zavěšený na římse nebo při divokých honičkách a útěcích. V Uncharted: The Nathan Drake’s Collection vám půjde několikrát o kejhák.
V prvním díle se projedete i na vodním skútru.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer

Naštěstí v tom nejste sami, po ruce budete mít staršího a zkušenějšího parťáka Sullyho, sličnou a blonďatou reportérku Elenu a další postavy, na které je radost pohledět i si je poslechnout. Dabing, byť anglický, si nezadá s hollywoodskou tvorbou. Navíc je nyní celá trilogie vybavena českými titulky, na PS3 se jich dočkal jenom třetí díl.

Přestřelka ve vlaku patří k vrcholům druhého dílu.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Při konverzi na PS4 došlo k odstranění multiplayeru, ale upřímně, je to jedno. Uncharted nepatří k typu her, které musí mít multiplayer, a při hraní někdy působil dojmem nucené přítomnosti, jen aby se neřeklo. K dispozici jsou nové obtížnostní režimy – průzkumník pro úplné začátečníky a brutální pro hardcore pařany. Navíc lze hrát levely i na čas a ve foto režimu pořizovat báječné fotky. A došlo i na nové trofeje.

Začátek druhého dílu je epický.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Hráči také navíc získají přístup do mutiplayerové online bety Uncharted 4: A Thief’s End, která probíhá od 4. 12. 2015 do 13. 12. 2015. Tím hlavním a největším lákadlem kolekce je však vylepšená grafika. Všechny hry běží stabilně v rozlišení 1080p při 60 snímcích za vteřinu. Modely postav jsou nyní detailnější a mají více polygonů. Textury mají vyšší rozlišení a působí hladším dojmem.

Fotogalerie
15 fotografií
Přibyla také spousta stínů, světelných HDR efektů a dalších detailů, které dělají z od Uncharted: The Nathan Drake’s Collection oku lahodící podívanou. Zvláště zvětšená viditelnost a redukce doskakování textur na horizontu potěšila. V kombinaci s bezkonkurenční a návykovou hratelností zde tak máme kolekci, na kterou budete pyšni jako na speciální edici Star Wars.

Hodnocení Blesk.cz: 9/10 

Plusy:

Tři megahity z PlayStation 3 v jednom
Viditelně vylepšená grafika
Chytlavý, filmově zpracovaný příběh
Skvělé postavy
Exotické lokace
Profesionální dabing a české titulky

 


Minusy:
Střelba někdy působí neohrabaně

 


Infobox
Datum vydání: 9. říjen 2015
Platformy: PlayStation 4
Cena: 1699 Kč
Výrobce: Naughty Dog / Bluepoint Games
Vydavatel: Sony
Distributor v ČR: Sony
Jazyk: AJ dabing + CZ titulky