Hra je již na první pohled jiná než ostatní hry pro celou rodinu. Vizuálně je totiž zpracována stylem, který ji ukazuje jako vystřihovánky z papíru. Hra je tak graficky velmi osobitá, což platí zároveň i o jejím stylu humoru. Sedne především dětem a při rodinné zábavě na PlayStation 4.

Video
Video se připravuje ...

Trailer na videohru Tearaway Unfolded. Sony

Jádro hry je plošinovkové, budete hopsat, jak to jen jde, ale zároveň budete namáhat mozek. Tearaway Unfolded je totiž hrou plnou nápaditých hádanek, u nichž budete muset opravdu přemýšlet. Se svou postavičkou, kterou si vyberete a také upravíte obrazu svému, budete nahánět nepřátele, léčit květiny a nejednou ke svému prospěchu využijete i zákony gravitace.
Šup tam s ním.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Byť svého hrdinu či hrdinku ovládáte analogovou páčkou, využijete i světelné diody ovladače DualShock 4, kterými prosvítíte temné světy. Díky světlu rozkvétají rostliny, díky němu svět dostane rázem více barev. A pokud budete mít PlayStation kameru, můžete ze skutečného světa přenést i něco do toho virtuálního. Pohybové ovládání využijete ve vybraných oblastech.

Postavu si můžete upravit k obrazu svému.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Díky němu udržíte hrdinu na skluzavce či mu upravíte lanový most tak, aby nespadl. A stejně tak se proletíte i v letadle. Ke slovu přijde i dotykový displej, kterým budete vyrábět požadované předměty. Nutno však dodat, že tato aktivita se dělá lépe při propojení s Vitou nebo stažení aplikace na tablet či mobil s operačními systémem iOS nebo Android.
Fotogalerie
10 fotografií
Tearaway Unfolded je velmi osobitá a kreativní hra s originálním vizuálním stylem, sednout však nemusí každému. Hodně spoléhá na přídavné periferie. Zároveň však jejímu kouzlu není úplně lehké odolat, protože jde o kouzelnou pohádku s duší. Pro mladší hráče a ty, kteří hledají ve hrách špetku artu, jako dělané.

Hodnocení Blesk.cz: 7/10 

Plusy:

Slasher, jak má být
Děsivé lekačky
Výborné hollywoodské obsazení
Vaše rozhodnutí jsou důležitá
Opakované hraní se vyplácí
Slušná životnost
Efekt motýlích křídel

Minusy:
Hra hodně spoléhá na periferie
Na Vitě, mobilech a tabletech se lépe kreslí

Infobox
Datum vydání: 8. září 2015
Platformy: PlayStation 4
Cena: 1099 Kč
Výrobce: Media Molecule
Vydavatel: Sony
Distributor v ČR: Sony