Nintendo má na trhu v současnosti dvě konzole. Nápaditý handheld Nintendo 3DS se dvěma displeji, z nichž je jeden stereoskopicky trojrozměrný a druhý dotykový je první z nich. Tou druhou je stolní konzole Wii U s hardwarem minulé generace, která se stále potýká s nedostatkem herní hitů a relativním nezájmem větší skupiny hráčů oproti konkurenci.

Nutno podotknout, že jsme si na Post E3 Eventu, na kterém jsme byli již podruhé, všimli, že Nintendo se pořád neoprostilo od recyklace zažitých značek typu Mario, Yoshi atd. Tyto značky jsou populární a fanoušci Nintenda je milují, ale nové hráče jen tak nepřilákají. Přesto má Nintendo v rukávu jeden skutečný klenot. Toto je pět her, které nás na Post E3 Eventu nejvíce zaujaly.

 

Monster Hunter 4 Ultimate

Platforma: Nintendo 3DS

Datum vydání: Začátek 2015

Lovení monster se stěhuje opět na handheld, tentokrát ale půjde o exkluzivní titul. Grafika tak sice bude až možná moc kostičkovaná, ale na druhou stranu bude zobrazená ve stereoskopickém 3D. Pohyblivost hlavního hrdiny bude větší. Lezení po skalách je jednodušší a na monstra budete moci dokonce vyskočit, jet na nich, a dokonce útočit ze vzduchu. Chybět nebudou společníci a nové zbraně jako hmyzí hůl a nabíjecí sekyra. Půjde o první handheldový Monster Hunter s plně integrovaným online multiplayeru.

Index očekávání: 55 %

 

Splatoon

Platforma: Wii U

Datum vydání: Začátek 2015

Nadcházející multiplayerovou střílečku jsme si v Kolíně nad Rýnem zahráli rovnou v osmi hráčích. Princip je jednoduchý: Dva týmy nabijí zbraně v podobě stříkaček s barvou a snaží se vymalovat celou arénu svojí barvou a likvidovat přitom tým protihráčů.  Přeměnit se můžete v oliheň, která umí plavat v barvě a zároveň doplňuje její zásoby. Ovládání pomocí Wii U Gamepadu je pohybové, zaměřujete díky gyroskopu. Na chvíli je hra legrace, ale po chvíli omrzí a opakuje se. Uvidíme, co plná verze, zda nabídne víc.

Index očekávání: 60 %

 

Super Smash Bros.

Platforma: Wii U, Nintendo 3DS

Datum vydání: Říjen 2014

Na Wii U nemůže chybět ani další díl bojovky, ve které se utkají ty nejslavnější postavy z Nintenda a nejenom něj. V roztodivných arénách, ze kterých lze jako vždy velmi snadno vypadnout, se utká Mario s Pikachem, Samus Aran, Linkem, ale i hostujícím Mega Manem nebo Sonicem. Do úst si tak dají jedny z nejslavnějších hopsačkových postav. Hratelnost příliš změnami neprošla. Ke konzoli je možné připojit GameCube ovladače díky adaptéru. Hra vyjde i v překvapivě povedené verzi na Nintendo 3DS. Obě dvě verze bude možné propojit figurkami Amiibo.

Index očekávání: 80 %

 

Sonic Boom

Platforma: Wii U, Nintendo 3DS

Datum vydání: Konec 2014

Sonic se na Wii U a Nintendu 3DS předvede v bojové náladě. V obou verzích Boom totiž hrají hlavní roli boje. A kooperace zároveň. Společně se spoluhráči nebo s počítačem řízenými parťáky budete řešit hlavolamy (v ukázce laserovým lasem) a bít se s řadou protivníků. Wii U verze běží na jednom z graficky nejvyspělejších enginů současnosti CryEngine 3. Kvůli slabému hardwaru konzole to ale není vůbec vidět. Hratelnost je však skvělá, což nemůžeme říct o 3DS verzi.

Index očekávání: 80 % (Wii U), 60 % (3DS)

 

Bayonetta 2

Platforma: Wii U

Datum vydání: Říjen 2014

Vrchol předváděných her od Nintenda nebyl žádným překvapením. Hyperakční Bayonetta 2 je zběsilou akcí se vším všudy. Vyprsená hlavní hrdinka roztahuje nohy, aby mohla předvádět sexy akrobacii, střelbu ze zbraní i podpatků (!!!) zabíjí řadové nepřátele po stovkách a ani s gigantickými bossy se vůbec nepáře. Její Gigaton útoky přináší hrůzu, magii a zkázu. Hra je nesmírně plynulá, byť za cenu vypnutého antialiasingu. Finální verze bude mít navíc i multiplayer pro dva hráče. Tohle je největší pecka Post E3 Eventu a naše nejočekávanější hra pro Wii U a zároveň i to nejlepší, co jsme doposud na konzoli hráli. Více je zbytečné dodávat. Vlastně je, ke hře dostanete neocenitelný bonus v podobě prvního dílu, který dosud vyšel pouze pro Xbox 360 a PlayStation 3. Už se nemůžeme dočkat.

Index očekávání: 100 %