Watch_Dogs jsou městskou akcí, ve které hraje hlavní roli kromě přestřelek, plížení a řízení vozidel v otevřeném světě hackování. S mobilem v ruce jste neporazitelní, on je vaší nejsilnější zbraní!

Aiden, maskovaný šátkem přes obličej a kšiltovkou, je strážce, který se staví na stranu špehovaných obětí, bojuje s kriminálníky, ale zároveň má v patách policii. Je hnaný touhou pomstít smrt neteře a ochránit svou rodinu. I když je Aiden správný drsňák, je příběh starý jak městské akce samy. Tuctový, až to bolí, což je jinak vzhledem ke kvalitám hry škoda.

Hacknutou kamerou můžete vyřešit celou řadu úkolů.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Herní hrdina dokáže svým mobilem hacknout cokoliv elektronického. Díky kamerám může skenovat prostředí a získávat informace o lidech, z bankomatu lehce získá peníze a může zapříčinit i explozi transformátoru, což se hodí zvláště, když je poblíž nepřítel. Hackování ale oceníte nejenom v okamžicích, kdy chodíte po svých, ale i ve vozidlech.

Hacknout můžete semafory, takže si uvolníte na silnici cestu, nebo naopak způsobíte dopravní nehodu. Díky vysunutí zábran způsobíte bouračku a zahradíte policii nebo gangsterům, aby vás pronásledovali. Pokud dálkově zdvihnete most, čeká vás pořádný skokánek a let. Hackovací možnosti jsou obrovské a potrvá pár hodin hraní, než na všechny přijdete.

Hackování hraje ve hře hlavní roli.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Maskovaný hacker se umí ale ohánět i střelnými zbraněmi. Při akci využijete známý krycí mechanismus a v kontextových situacích zpacifikujete zločince i teleskopickým obuškem. Dojde ale i na plíživý postup, kdy se budete schovávat před protivníky, hackovat vstupy a mizet beze stopy.

Na chicagských ulicích nasednete do nejrůznějších automobilů nebo motorek. Na vodě budete pro změnu kormidlovat několik plavidel. Jízdní model na silnicích je perfektní. Aby taky ne, když se na něm podíleli Ubisoft Reflections, autoři známé série městských akcí Driver. Vozidla se řídí příjemně, reagují adekvátně a z jízdy máte vždy příjemný pocit. Škoda jen, že při ní nemůžete z vozu střílet.

Aiden se chystá vrhnout na jednu z vedlejších misí.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Největší vyzyvatel Grand Theft Auta V má příběhový režim rozdělený do pěti kapitol. Po jeho splnění ale hra nekončí, nabízí totiž takové množství vedlejších misí, aktivit a miniher, že vám z toho půjde hlava kolem. Budete zastavovat zločinecké konvoje, snažit se zabraňovat zločinům i pátrat po gangsterských brlozích.

Budete hledat pohřešované osoby, zabraňovat obchodům se zbraněmi a hacknutím ctOS věží se budete moci v dané lokaci dostat do systému. Kdyby vám to bylo málo, jako že nebude, můžete si zahrát poker, skořápky nebo hospodskou pitku. Za vyzdvižení stojí i NVZN, ve které budete ve virtuální realitě střílet fiktivní mimozemšťany. Za úspěšné plnění úkolů navíc získáte zkušenosti, které proměníte za nové schopnosti. Nové chvaty, zpomalení času i hackerské možnosti.

NVZN je jednou z nejlepších miniher ve hře. Využívá virtuální realitu.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Geniálně je vyřešen multiplayer, který je integrovaný do hry jednoho hráče. Během ní vám budou vyskakovat hráči, s nimiž se můžete dát do klání, stejně jako si vždy můžete najít v mobilu další. Hrát můžete klasické závody, které pobaví, ale mnohem originálnější je hackovací multiplayer. Budete nepozorovaně hledat další hráče a identifikovat je.

Zahrát si můžete i mise, ve kterých musíte hacknout jejich mobily. Musíte si ale dávat pozor, abyste nebyli odhaleni, protože vám jinak půjdou hned po krku. Zvolit si také můžete kontrakt, při kterém se role lovce a kořisti obrátí. Online hra více hráčů je prostě originální, zábavná a skvěle do hry integrovaná.

Příroda je ve Watch_Dogs nádherná.
Autor: Blesk - Ladislav Leimer
Watch_Dogs jsou vizuálně orgastičtí. Hra má skvělou viditelnost, ostré textury, oslnivé světelné textury a navíc běží recenzovaná PS4 verze neskutečně plynule. Herní Chicago navíc působí skutečně živým dojmem. Lidé se baví na ulicích, hrají hry na mobilech, telefonují, hádají se navzájem a budete svědky i náhodných bouraček. Nahrávací obrazovku přitom kromě počátku hry uvidíte sporadicky. Navíc se hra obešla bez většího množství chyb a bugů, což je u žánru nezvyklé a chvályhodné.

Hudební doprovod je v pořádku, soundtrack hry je však oproti GTA V dosti chudý a není na něm tolik známých interpretů, stejně jako by zde mohlo být přítomno více hudebních žánrů. Watch_Dogs jsou hrou, která vydrží na dlouhé desítky hodin, je poctivou městskou akcí, disponuje zajímavým hackovacím systémem a je to zatím to nejlepší, co letos vyšlo. Je ale hra lepší než zmiňované GTA V? Není, ale jenom proto, že poslední gétéáčko je zatím ta nejlepší městská akce vůbec. Amen, jděte hrát!

Fotogalerie
22 fotografií

Hodnocení Blesk.cz: 9/10 

Plusy:

Povedená městská akce se vším všudy
Zajímavé a vtahující hackování
Chicago působí živým dojmem
Graficky oslnivé
Tuny obsahu a vedlejších misí
Prakticky bez technických chyb

Minusy: 

Tuctový příběh
Chudší soundtrack

 

Infobox

Datum vydání: 27. květen 2014

Platformy: PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, PC

Cena: 1699 Kč (PS4, XO), 1499 Kč (PS3, X360), 1299 Kč (PC)

Výrobce: Ubisoft Montreal

Vydavatel: Ubisoft

Distributor v ČR: Conquest

Jazyk: AJ + CZ titulky