Tvůrci se rozhodli protentokrát vynechat možnost vystupovat z vozů a soustředili se na zcela nový herní mechanismus.  Příběh v Driver: San Francisco je totiž pojat filmověji, než kdykoliv jindy.  Videosekvence vypadají jako gangsterka a celý příběh je pojatý jako film. Hlavní hrdina, detektiv Tanner, se při autohavárii vážně zraní a upadne do komatu. Díky paranormálním schopnostem je však schopný levitovat nad městem a převtělovat se do řidičů ve více než 120, v sérii poprvé licencovaných vozech

Poletování nad San Franciskem

Sci-fi prvek dodává příběhu šťávu a spoustu komických situací, když se spolujezdci začnou podivovat nad vaším nezvyklým chováním. V hlavní příběhové linii se vydáte po stopách gangstera Jericha, který vás poslal na nemocniční lůžko. Díky duchovnímu převtělování ale zažijete další příběhy s jinými postavami. V roli policistů budete muset polapit zloděje nebo zastavit nelegální pouliční závod. V kůži přistěhovalců z Japonska budete muset naopak jeden z takových závodů vyhrát, abyste si vydělali na studium. Tyto mini-příběhy jsou zábavné a osvěžují hlavní dějovou linii, takže se až do konce hry nebudete nudit.

Mapa ukazuje rozsáhlost herního města
Autor: ConQuest

Honičky, pronásledování, smyky a bouračky

Typově jsou mise rozděleny na několik druhů. Od sledování podezřelého vozidla, závodů na kontrolní body, adrenalinovou jízdu, při které musíte vyděsit spolujezdce, nebo se třeba ve voze předvést s co nejvíce triky. V tu chvíli přichází na scénu smyky, skoky a předjíždění protijezdců. Bohužel se však ke konci hry typy misí poněkud opakují. Ale nedivte se, příběhový režim hry vám se všemi vedlejšími misemi vydrží na více jak dvacet hodin! Driver: San Francisco navíc podtrhuje své filmové pojetí skvělým editorem záznamů vaší jízdy, kterým si můžete sestříhat opravdu akční videa.

Technicky zvládnul Driver tuhle jízdu na jedničku

San Francisko je zpracováno opravdu pěkně. Poznáte typické stavby, jako most Golden Gate Bridge a navíc se budete moci projet po 335 kilometrech silnic. Škoda jen, že se po tomto městě neprojdete alespoň na chvíli po svých. Stejně krásně jsou zpracována i vozidla. Najdete zde super káry od takových značek jako Ford, Alfa Romeo, která jsou poškoditelná. Hra navíc běží po celou dobu rychlostí 60 snímků za vteřinu a v plném HD rozlišení 1080p. Pochvalu si zaslouží i stylový hudební doprovod plný rocku a funku. Hru můžete navíc propojit s Facebookem nebo Twitterem a dělit se s přáteli o svoje úspěchy.

Fotogalerie
6 fotografií

Online hra pro více hráčů je úžasná!

Driver: San Francisco je hrou, která vydrží na dlouho. Mimo rozsáhlého příběhového režimu nabízí totiž online multiplayer jako žádná jiná závodní hra.  Je zde totiž tolik režimů, že potrvá dny, než je všechny pořádně vyzkoušíte. Od klasických závodů s i bez vtělování, honiček, závodů, vytlačování protijezdců z vozovky, získávání bodů za narážení do protivníka nebo i jízdu ve stopách vedoucího auta. Režimů jsou zde spousty a každý si najde ne jeden, ale hned několik oblíbených. Lobby je navíc stylově zpracováno ve stylu města a nechybí ani propracovaný systém zkušeností, které získáváte za vyhrané závody. Za ty se vám odemykají i nové vozy. Driver: San Francisco je prostě ojedinělá městská akce, která zase jednou posunula mechanismy tohoto žánru novým směrem.

Hodnocení Blesk.cz: 8,5/10

Plusy:

Možnost vtělování se do řidičů

Filmový pojetí a příběh

Multiplayerové hody

Obří San Francisko

Mínusy:

Nemůžete vystupovat z vozu, jen se převtělovat

Ke konci se mise opakují

 

Datum vydání: 2. září 2011

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 1399 Kč (konzole), 1199 (PC)

Distributor: ConQuest

Jazyk: AJ