V Dishonored se ocitáte v kůži Corva Attana, oddaného královského ochránce. Poté, co jste odjeli do zámořského království žádat o pomoc se zákeřným krysím morem, který sužuje Dunwall, se vracíte s nepořízenou. Co je horší, na císařovnu je spáchán atentát, její dcera, dědička trůnu je unesena a ze všeho jste obviněn vy. Poté, co uniknete těsně před popravou z věznice, může vaše dobrodružství začít.

Časem budete ovládat i hejno krys
Autor: Cenega/Bethesda Softworks
Zabiják s neobyčejnými schopnostmi

Dishonored je hrou viděnou z pohledu první osoby. Corvo je pohybově zdatný, dokáže vyskákat na vysoké budovy, stejně jako se skrýt v nejtemnějších stínech. Brzy získá i magické schopnosti teleportace, zpomalení času, ovládnutí krysí smečky, vidění skrze zdi. Veškeré schopnosti vylepšíte získáním magických run, které naleznete ve městě po vytažení mechanického srdce. Menší vylepšení naleznete i po nalezení kostí.

 

Vraždit potichu, i s křikem bojovat

Ve hře můžete nepřátele omráčit, nebo je potichu zabít. K tomu vám dobře poslouží meč, stejně jako kuše. Obojí samozřejmě můžete využít i v otevřeném boji, i za pomoci pistolí. Všechny zbraně lze vylepšit, ať už půjde o jejich údernost nebo kapacitu nábojů. Vždy je lepší se otevřenému boji vyhnout a nespustit alarm. Když už ale na otevřený boj dojde, nezapomeňte výpady útočníků blokovat. Umělá inteligence nepřátel je na kolísavé úrovni. Většinou reagují akurátně, ale jindy vám hledí přímo do obličeje a neudělají ani nic.

 

Fotogalerie
6 fotografií

Stylové každým coulem

Z technického hlediska není hra na maximální možné úrovni, spousta textur je neostrých a animace řadových protivníků se opakují. Hra však oplývá osobitým grafickým stylem. Vše je laděno do temných barev, postavy i psi mají groteskně protáhlé obličeje. Hudební doprovod je také správně temný, postaral se o něj hororový skladatel Daniel Licht. I dabing je naprosto profesionální, podílely se na něm i filmové hvězdy jako Susan Sarandon nebo Brad Dourif. Příběh je zajímavý, i když pozornost vždy neudrží. Dishonored je celkově vzato velmi povedená videohra, která si zaslouží pozornost každého zkušenějšího hráče.

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

 

Plusy:

Mix kradmé akce a bojů

Atmosférické a stylové

Spousta schopností k vylepšení

Profesionální dabing

 

Minusy:

Kolísající úroveň umělé inteligence

Příběh nedokáže vždy udržet vaši pozornost

 

Infobox

Datum vydání: 15. leden 2013

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 999 Kč (Konzole), 499 Kč (PC)

Výrobce:  Arcane Studios

Vydavatel: Bethesda Softworks

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ + CZ titulky