Doom 3 byl některými zatracován, ale čas ukázal, že jde o opravdu kvalitní, atmosférickou, hororovou akci, která nedělá značce ostudu. Nová monstra i zbraně přinesl datadisk Resurrection of Evil, který v nové kompilaci také nechybí. Graficky je hra vylepšena. A hlavně co je nejdůležitější, i když hra sice vyšla i na první Xbox, je to úplně poprvé, co se dostává na konzole PlayStation 3 a Xbox 360. A co navíc, BFG Edition obsahuje i zcela nový přídavek Lost Mission.

 

Nový přídavek k Doom 3

Lost Mission obsahuje 8 levelů, které byly odstraněny z původní hry. Má zcela nový příběh o vojákovi Bravo teamu, který se vydává na nebezpečnou cestu lemovanou souboji s monstry. A že jich zde opravdu je. Lost Mission rozhodně není lehkým přídavkem a vydrží navíc kolem solidních tří hodin. Když si k tomu připočtete životnost ostatních přítomných her, tak vám vyjde titul s neobyčejnou životností.

Na Impa i motorovka a pořádná výdrž stačí
Autor: ID Software

Ve všech Doom 3 titulech je navíc možno používat baterku zároveň s vytaženými zbraněmi, což v původní hře možné nebylo. Jednalo se také o jednu z největších výtek té doby, protože Doom 3 se celý odehrává v temných prostředích. Novějším hrám nelze ale téměř nic jiného vytknout. Jen na recenzované PlayStation 3 verzi se Doom 3 tituly občas nepříjemně trhaly.

 

Fotogalerie
6 fotografií

Kompletní sbírka starých Doom her

Ale i tak to není vše, co Doom 3: BFG Edition nabízí. V této opravdu nabušené kompilaci naleznete i nejrozšířenější verzi původního Ultimate Doom. Samozřejmě i s epizodou The Flesh Consumed. Vylepšená je grafika, ukládat lze kdykoliv, prostě paráda. A ještě ani to není úplně všechno. Nechybí ani Doom II: Hell on Earth s těmi samými vylepšeními.

Pozor, je blízko!
Autor: ID Software

K zahrání je i s novou epizodou No Rest For Living. Ta byla dosud ve verzi pro Xbox 360, která vyšla v roce 2010. Nyní si ji mohou zahrát jak PCčkáří, tak majitelé PS3. Nad Doom 3: BFG není třeba dlouze přemýšlet. Pokud máte rádi střílečky, tohle je maximální balení té nejlepší akce. Pokud máte Doom dokonce rádi, tak je tohle pro vás povinnost.

Hodnocení Blesk.cz: 9/10

 

Plusy:
Kompletní Doom edice se vším všudy
Nový Lost Mission přídavek pro Doom 3
Možnost používat baterku i se zbraněmi v Doom 3
Doom I & II
Epizoda No Rest for Living pro Doom II
Vydrží na opravdu dlouho
 
Minusy:
PlayStation 3 verze se při hraní Doom 3 trhá
 
Infobox
Datum vydání: 19. říjen 2012
Platformy: PlayStation3, Xbox 360, PC
Cena: 999 Kč (konzole), 499 Kč (PC)
Výrobce: ID Software
Vydavatel: Bethesda
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ