Stejně jako při startu Wii, i na počátku života Wii U vychází kompilace miniher, která ukazuje, co všechno nová mašinka umí. Tentokrát to nejsou sporty, ale minihry, které si berou předobraz ze známých hitů Nintenda. Je libo Metroida, Zeldu nebo Maria?

Náměstí plné miniher

Hra vám představí virtuální náměstí, ve kterém budete postupně odemykat další a další obsah. Projet si ho můžete ve vláčku, obejít pěšky všechny atrakce (minihry), nebo si na obrazovce ovladače jednoduše vyvolat menu a jedním klikem skočit na hru, po které zrovna prahnete. A že je z čeho vybírat. Nintendo Land v sobě totiž ukrývá dvanáct miniher, které se dělí na tři druhy – kompetitivní pouze pro více hráčů, týmové hry pro jednoho až pět hráčů a minihry pouze pro hráče jednoho. Ve spoustě titulů mohou hráči použít své virtuální předobrazy – postavičky Mii.

 

To nejlepší pro jednoho, nebo v týmové souhře

V The Legend of Zelda: Battle Quest se hráči chopí role Linka a jeho klonů. Ve fantasy prostředí plném nepřátel se o pohyb postará sama hra, zatímco hráč s gamepadem střílí lukem a šípy. Jeho kolegové s wiimotem zase šermují jako diví. Metroid Blast je asi nejplnohodnotnější titul, obsahuje akci po svých i ve vesmírné lodi a nabízí jak kompetitivní, tak kooperační multiplayer. Pikmin Adventure nabízí akci v mimozemském prostředí. Ze strategického základu Pikminu ale příliš nezůstalo, a tak jde v podstatě o střílečku, kde hráč s gamepadem hází na nepřítele malé rostlinné mimozemšťany. Jejich role se chopí ostatní hráči s wiimote ovladači. Všechny tyto tři hry jsou zábavné, relativně propracované a se slušnou délkou. Z celé kompilace mají také nejlepší grafiku.

 

V Luigi's Ghost Mansion se hráč gamepadem snaží v roli ducha dopadnout všechny ostatní
Autor: Nintendo

Teď jenom proti sobě

Mario Chase je zábavná hříčka, ve které se hráč s gamepadem chopí Maria, který se snaží ukrýt před kamarády v kostýmech Toadů v kouzelném království. Vážně zábava. Luigi's Ghost Mansion je ale o mnoho větší legrace. Hráč s gamepadem se snaží v roli ducha polapit ostatní, kteří se ho snaží dopadnout v temném domě s baterkami v ruce. Hráčům s wiimoty jejich ovladače začnou vibrovat, pokud je strašidlo poblíž. Naopak otřesná nuda a otrava je Animal Crossing: Sweet Day. Hráč s gamepadem nahání hned dvěma postavami (každou ovládá jednou analogovou páčkou) ostatní hráče, kteří se snaží ukrást bonbóny. Další!

 

Metroid Blast je asi nejlepší titul z nabídky Nintendo Landu
Autor: Nintendo

I osamocený hráč se pobaví

Takamaru's Ninja Castle je naprosto jednoduchou minihrou, která je však naprosto návyková. Gamepad jednoduše uchopíte vertikálně a na TV obrazovku, potažmo útočící nindžy, vrháte jeden šuriken za druhým. Captain Falcon's Twister Race, Wii U ztvárnění futuristické závodní série F-Zero, vás nakláněním vertikálně drženým ovladačem donutí závodit ve stokilometrových rychlostech a vyhýbat se překážkám. Dění sledujete na displeji vyjma vjezdu do tunelu, to věnujte pozornost obrazovce.

V Donkey Kong's Crash Course zase se svým vozítkem budete nakláněním gamepadu projíždět bizarní bludiště. Nuda a frustrace. V Balloon Trip Breeze je zapotřebí stylusem na displeji ovládat větry, aby vaše postava ve vzduchu posbírala co nejvíce předmětů a dostala se dále. Yoshi's Fruit Cart je nápaditá a zábavná minihra. Na TV obrazovce vidíte, kde je umístěno ovoce k pozření a díry, kterým se musíte vyhnout. Na displeji gamepadu musíte načrtnout cestu. Poslední Octopus Dance je pak taneční minihra, která schopnosti Wii U nevyužívá prakticky vůbec.

 

Fotogalerie
6 fotografií

Výhodná nabídka s konzolí

Nintendo Land dokáže víc než jen pobavit. Ale samotnému hráči se brzy okouká. V multiplayeru jde o prakticky neomezenou zábavu. Některé minihry (Metroid, Zelda, Luigi) jsou výtečné, nalezneme tu ale i dost takových, ke kterým se už ani po prvním vyzkoušení nebudete chtít vracet (Donkey Kong, Octopus Dance).

Graficky je na tom většina miniher bídně, jen pár z nich dokáže zaujmout. Vzhledem k tomu, že hra je za výhodnou cenu v balení s Premium verzí konzole, která má větší paměť, tak v tomto případě jde o lákavější nabídku. Nintendo Land nás pobavil, ale těžko si představit, že ho vytáhneme ještě někdy jindy, než na domácí oslavě s přáteli.

 

Hodnocení Blesk.cz: 6/10

 

Plusy:

Mario, Zelda, Metroid, Luigi

Skvělý multiplayer

Perfektně ukazuje, co Wii U umí

 

Minusy:

Donkey Kong, Octopus Dance, Animal Crossing

Většina her má špatnou grafiku

Jednomu hráči se brzo okouká

 

Infobox

Datum vydání: 30. listopad 2012

Platformy: Wii U

Cena: 1499 Kč nebo v balení s Wii U Premium

Výrobce: Nintendo

Vydavatel: Nintendo

Distributor v ČR: ConQuest

Jazyk: AJ