Nová konzole se jmenuje Wii U (anglicky my a vy) a stejně jako její předchůdce je určená všem - jak zkušeným milovníkům videoher, tak příležitostným hráčům. Stejně jako původní Wii, i jeho nástupce sází více na originální ovladač a nápadné zpracování, než na silný hardware.

Ten je zatím zahalen tajemstvím, ale ví se, že Wii U bude pohánět několikajádrový procesor a na rozdíl od prvního Wii zvládne zobrazit videohry ve Full HD rozlišení (1080p). Lze tak odhadovat, že hardwarově bude zařízení na úrovni Xboxu 360 a PlayStation 3. V budoucnosti tak konzole bude výkonem za konzolemi další generace zaostávat.

Ovladač se vším všudy

Hlavním tahákem Wii U je ovladač, který kromě dvou analogových páček, směrových i akčních tlačítek a dotykového displeje disponuje také pohybovým senzorem, kamerou a mikrofonem. Hraní s ním bude mít několik podob, bude záležet na konkrétních hrách a jejich ovládacích metodách.

Displej na ovladači může sloužit jako sekundární obrazovka pro hraní, díky kameře s ním bude možné střílet na nepřátele z televize nebo dokonce v pokoji! Pokud někdo přepne TV na vysílání, herní dění se přesune z velké obrazovky na displej.

Na displeji bude možné hrát i různé minihry nebo videotelefonovat, ale ovladač bez zapnuté konzole nikdy nebude fungovat sám. Nový přístroj bude navíc kompatibilní se všemi ovladači z prvního Wii, i hrami na něj. Na trh se konzole objeví v roce 2012, nejspíš na jeho konci.

Fotogalerie
5 fotografií