New Super Mario Bros. U je klasickou hopsačkou s Mariem. Je velmi podobná předcházejícímu New Super Mario Bros. Wii, s tím rozdílem, že v novince jdou možnosti multiplayeru ještě dál. Zahrát si můžete rovnou v pěti.

Mario je zpět se vším všudy

Vaším hlavním úkolem je projít všechny úrovně, porazit všechny nepřátele včetně bossů, posbírat co nejvíc mincí a zůstat co možná nejdéle naživu. Obtížnost se postupně zvyšuje, takže samotnému hráči to dá ke konci už pořádně zabrat. Naštěstí máte k dispozici celou řádu známých power-upů. Po spolknutí houby se z vás stane velký Mario, který umí i skákat po zdech. Po pozření květin budete metat ohnivé nebo ledové koule. Stát se můžete tučňákem, který plive sněhové koule nebo nově poletuchou. V tomto kostýmu přeplachtíte sebevětší propast.

 

Neuvěřitelná hra více hráčů

K dispozici je celých devět světů, které vydrží na dlouho. Do příběhového režimu můžete přizvat až čtyři další hráče. Čtyči hráči mohou hrát na horizontálně drženém wiimotu, zatímco pátý se chopí Wii U gamepadu. Za pomoci jeho dotykového displeje může ostatním budovat plošinky pro snazší překonávání nástrah nebo odrážet nepřátele. Naprosto geniální hra více hráčů, takovou jsme ještě neviděli! Pokud by vám byl příběhový režim málo, což není snad možné, můžete si zahrát i výzvy, rychloprocházení levelů nebo lov na mince. Všechny tyto úrovně lze hrát i hráčovým Mii alteregem.

 

Fotogalerie
6 fotografií

První mario v HD rozlišení

New Super Mario Bros. U je první Mario hrou v HD rozlišení až 1080p. Barevná grafika tak vypadá ještě lépe. Všimnete si hned několika efektů, díky kterým vypadá hra ještě pohádkověji. Po několika hodinách hraní si ale uvědomíte, že když si odmyslíte inovativní multiplayer, hra je stále tím samým Mariem po několik let. To ale většině hráčů vadit nebude, protože Mario se hraje stále stejně dobře. Přesvědčete se sami!

Hodnocení Blesk.cz: 8/10

 

Plusy:

Ojedinělá forma hry více hráčů

Pestrobarevná HD grafika

Vydrží na dlouho

Další režimy pro Mii postavičku

 

Minusy:

Pro jednoho hráče těžké

Stále ta samá Mario hratelnost

 

Infobox

Datum vydání: 30. listopad 2012

Platformy: Wii U

Cena: 1499 Kč

Výrobce: Nintendo

Vydavatel: Nintendo

Distributor v ČR: ConQuest

Jazyk: AJ