Hra vypadá naprosto úžasně. Podíváte se do zničených interiérů luxusních budov, na otevřená prostranství zavátá pískem i do vyhořelých táborů plných mrtvol civilistů. Spec Ops: The Line se totiž zaměřuje na temnou stránku válečných konfliktů, kterou znázorňuje značně naturalisticky. Tahle hra je jenom pro silné žaludky a rozhodně ne pro děti!

Kryj mě z krytu!

Z herního hlediska je Spec Ops: The Line klasickou akcí s krycím systémem. Vaše hlavní postava, kapitán Martin Walker může pálit z krytu poskytujícího obranu, stejně jako mlátit protivníky na blízkou vzdálenost. Raněné vojáky můžete dokonce popravit tak brutálně, že vám vytryskne krev na obrazovku. Zbrojní arzenál ve hře je bohatý a čítá všechny klasické kousky jako pistole, brokovnice, lehké i těžké kulomety, raketomety nebo ostřelovací pušky. Do rukou se vám dostanou i statické kulomety s drtivou kadencí, a to jak na zemi, tak na palubě vrtulníku. Prostředí zničené Dubaje je nejenom hezké na pohled, ale přináší i hratelnosti nové prvky. Nejednou prostřelíte výlohu zadržující písečnou dunu, která zavalí protivníky, nebo budete bojovat přímo v písečné bouři. Odhozený písek z exploze nebo střelby navíc na chvíli oslepí nepřítele.

Fotogalerie
7 fotografií

Velmi silný a velmi krvavý příběh

V Dubaji vám bude doprovodem dvojice vojáků z Delta Force týmu. V boji jsou schopní a kdykoliv jim navíc můžete rozkázat přímý útok, záchranu parťáka nebo ofenzivu s oslňujícím granátem. Do kampaně přijeli členové Delta Force evakuovat civilisty, ale úkol se brzy stane holou snahou o přežití, lemovanou cestou mezi oběťmi právě z řad civilistů. Příběh neustále polemizuje nad válečnými oběťmi, cenou konfliktu a zbytečností krveprolití. Spec Ops: The Line vás také postaví před několik morálních rozhodnutí, které ovlivní závěr hry. Celkem obsahuje hra čtyři konce! Nechybí ani multiplayer, který je ale až příliš klasického ražení a nenabízí žádná překvapení. Klasická akce, klasické režimy jako deathmatch nebo capture the flag. Celkově nelze Spec Ops: The Line jinak, než doporučit. Je to totiž tak trochu jiná válečná akce, která vás zasáhne svým příběhem.

Hodnocení Blesk.cz: 9/10


Plusy:

Skvělý příběh

Oslnivé prostředí zničené Dubaje

Povedená akce

Praktický krycí systém

Morální rozhodnutí

Hezká grafika

 

Minusy:

Tuctový multiplayer

 

Infobox

Datum vydání: 29.květen 2012

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Cena: 1599 Kč (konzole), 999 Kč (PC)

Výrobce: Yager

Vydavatel: 2K Games

Distributor v ČR: Cenega

Jazyk: AJ