Watch Dogs

Výrobce: Ubisoft Montreal

Vydavatel: Ubisoft

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Video
Video se připravuje ...

Ukázka hratelnosti Watch Dogs Ubisoft

Jednoznačně největší pozdvižení na letošní E3 zatím způsobil Watch Dogs, akční titul odehrávající se v otevřeném kyberpunkovém světě. Na Zemi v blízké budoucnosti ovládají vše počítače. Hlavní hrdina je přitom expertem na hackování, dokáže se dostat do mobilů i kolemjdoucích, takže může zjistit, zda jsou tito lidé hledáni pro trestné činy, mají bojový výcvik, nebo dokonce to, zda jsou HIV pozitivní. Hackování bude ve Watch Dogs hrát nejdůležitější roli. Dostanete se tak nejenom k důležitým informacím, ale například na křižovatce můžete změnit barvy semaforů a způsobit tak havárii, která se postará o pořádný rozruch. Hra je akcí z třetí osoby, která vypadá vizuálně tak neuvěřitelně, že by hráč řekl, že se jedná o titul určený pro příští generaci konzolí. Není tomu tak, hra je určená pro stávající Xbox 360 a PlayStation 3, stejně jako pro počítače.

 

The Last of Us

Výrobce: Naughty Dog

Vydavatel: Sony

Platformy: PlayStation 3

Video
Video se připravuje ...

Takto se hraje The Last of Us Sony

Na letošní E3 představilo vývojářské studio Naughty Dog, které stojí za ceněnou sérií Uncharted, ukázku samotné hratelnosti z chystaného postapokalyptického titulu The Last of Us. Bude se jednat o hru, kde je hlavní přežití. Svět, jak ho známe, totiž zlikvidovala agresivní plíseň a ti, co přežili, si neváhají zašpinit ruce i krví, aby získali potravu nebo energii. Hlavní hrdina, čtyřicetiletý Joel, se vydává na cestu s touhou najít nezničené město. Společnicí mu bude teprve čtrnáctiletá Ellie, která mu bude na jeho cestách pomáhat. Zatímco Joel se bude muset postarat o protivníky, na které se může vrhnout holýma rukama, stejně jako ozbrojený pistolí. Zbraní však bude nedostatek, takže bude muset používat, co bude po ruce. Když najdete dostatek ingrediencí, stvořit budete moci i Molotovův koktejl. Ellie dokáže odvést pozornost, nebo po protivnících něco hodit. Když ale budete prolézat trosky, podá vám i pomocnou ruku. Hra vyjde v roce 2013.

 

Splinter Cell: Blacklist

Výrobce: Ubisoft Toronto

Vydavatel:Ubisoft

Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC

Video
Video se připravuje ...

První ukázka z Splinter Cell: Blacklist Ubisoft

Mezi odhalenými tituly od Ubisoftu byl i šestý díl populární série kradmých akcí Splinter Cell. Hráči se v něm opět chopí role superšpióna Sama Fishera. Nebude chybět ani jeho tradiční vybavení, včetně brýlí pro noční vidění nebo nože pro rychlou a tichou likvidaci nepřátel. Pokud se vám podaří efektní zabití, získáte možnost popravy. Jde o zpomalení času, ve kterém můžete zabíjení nepřátel spojit v jednu kombosekvenci. Splinter Cell: Blacklist se bude odehrávat v zemích na Blízkém východě. Agent Fisher se dokonce podívá v přestrojení do nepřátelského tábora. Hra má vyjít v létě 2013 pro Xbox 360, PlayStation 3 a počítače. Verze pro X360 bude navíc podporovat hlasové ovládání pomocí senzoru Kinect. Rozkazy tak donutíte svou postavu se krýt, nebo naopak křikem přilákáte stráže k brzké popravě.

 

Gears of War: Judgment

Výrobce: People Can Fly

Vydavatel: Microsoft

Platformy: Xbox 360

Video
Video se připravuje ...

E3 2012 ukázka z Gears of War: Judgment Microsoft

Série Gears of War měla být zakončena třetím dílem, na Xboxu 360 se však dočkáme ještě předkračování, které se odehrává celých 14 let před prvním dílem. Hlavními hrdiny hry je tým Kilo, který se skládá ze známých postav Bairda a Cola, stejně jako z nováčků Garrona a Sophie. Příběh se bude odehrávat retrospektivně, nahlédnout do něj bychom měli z očí všech čtyř zúčastněných. Ve hře bychom měli narazit i na Marcuse Fenixe, hrdinu trilogie Gears of War, ještě před tím, než byl obviněn z velezrady a uvězněn. Hra bude obsahovat celou řadu známých, i zcela nových multiplayerových režimů. Jedním z těch dosud neviděných má být Outrun, ve kterém se proti sobě postaví pětičlenný tým lidí a mimozemských Locustů. Nově také budou v multiplayeru přítomny třídy jako inženýr nebo medik. Zajímavostí je, že za Gears of War: Judgment nestojí studio Epic Games, autoři původní trilogie, ale polské studio People Can Fly. Ti mají na svědomí střílečky z první osoby jako Bulletstorm a Painkiller.