Aplikace TikTok (zdarma dostupná na Android a iOS) je aktuálně na 12 pozici nejoblíbenějších aplikací v Google Play a na 33 pozici bezplatných aplikacích v App Store. Její smysl je ve vytváření krátkých videí o délce 15 sekund, nad jejichž tvorbou prý nemáte příliš přemýšlet. A evidentně to má úspěch, protože zástup uživatelů je velký a stále roste.

ByteDance to však nestačí a hodlá fušovat i do streamování hudby, protože již domlouvá práva na použití obsahu společností, jako jsou Universal Music, Sony, Warner Music a dalších. I zde se předpokládá měsíční předplatné za poskytnutí neomezeného používání přítomného obsahu. Přidaná hodnota by měla být v tom, že by měl obsahovat i ona krátká videa z TikToku.

TIP: Brzký konec Wordu, Excelu a PowerPointu? Microsoft představil aplikaci Office

Prvně půjde služba do Indie, Indonésie a Brazílie, ale hodlá vstoupit i do USA, protože i TikTok zde používá na 80 milionů uživatelů. Jenže právě protože se jedná o čínskou společnost, může v USA narazit kvůli přetrvávajícím sporům mezi oběma zeměmi. Už nyní se tam totiž brojí i proti TikToku, který dle daných představitelů senátu může znamenat potenciální ohrožení státní bezpečnosti. Jeho data se totiž sice ukládají na americké servery, ale ty jsou následně zálohována až do Singapuru.