Nově bude možné všechny tyto činnosti provádět z jediné aplikace – dojde ke sjednocení aplikací Uber a Uber Eats. Nová sjednocená aplikace se v současné době testuje ve stovkách měst v USA i jinde ve světě.

Uber nachystal několik užitečných provozních novinek. Abyste se ujistili, že nastupujete do správného vozu, budete si nyní moci zvolit jedinečný čtyřmístný kód PIN, který ústně sdělíte řidiči. Řidič bude moci v aplikaci zahájit cestu pouze po zadání správného PIN. Od konce října budou cestující, kteří vystupují z auta v blízkosti jízdního pruhu pro cyklisty, ve více než 200 městech po celém světě dostávat příslušné upozornění přímo do aplikace.

Novinky se týkají i aplikace Uber Eats pro objednávky jídel. Firma nově zavede tzv. alergenové filtry, které usnadní výběr pokrmu lidem se stravovacím omezením. Při výběru jídla lze přímo v aplikace restauracím sdělit, na co jste alergičtí a jaká máte stravovací omezení. Pokud restaurace nemůže požadavku vyhovět, může vám zaslat zprávu a nabídnout možnost objednat si jinou variantu, která vaše potřeby splňuje.

Dále Uber Eats přijímá opatření na snižování množství vyprodukovaného plastového odpadu. Od října bude muset zákazník při zadávání objednávky zažádat o jednorázová plastová brčka a příbory. Restaurace už je nebudou poskytovat automaticky.