Na konci září přistál na moskevském letišti Rus, který si v kufrech vezl rovnou třicet kusů iPhonu 5. Podle ruských zákonů ale nesmí člověk do země přivézt zboží přesahující hodnotu 250 tisíc korun. Telefony tak zabavili celníci, kteří je poslali na odhad. Zcela jistě však zákon porušen byl, protože takové množství pátých iPhonů vyjde na dvojnásobek, tedy půl milionu korun.

Krádeže v zemi vycházejícího slunce

Krádeže iPhonů 5 jsou hlášeny ze země vycházejícího slunce. V noci z 20. na 21. září, ještě před oficiálním zahájením prodeje, bylo z obchodů v Osáce, Ibaraki a Sakai zcizeno téměř dvě stě kusů těchto mobilů. Japonská policie přitom obdržela hlášení o zcizení iPhonů i ve městě Kóbe, kde bylo ukradeno několik dalších kusů.

Ozbrojená loupež ve Francii

Mnohem horší bylo ale ozbrojené přepadení na letišti Marignane v Marseille. Tři muži se zbraněmi odcizili celou zásilku Applu. Řidiče letištního vozíku donutili následovat jejich vozy mimo areál Marignane. Maskovaní lupiči pak přeložili asi 10 kilometrů od letiště zásilku do svých vozů, letištní vozík zapálili a pláchli.

Fotogalerie
5 fotografií