Už tři dny od zahájení prodeje iPhone 5,chytré telefony Applu tuzemským operátorům docházejí. Na prodejnách Vodafone a T-Mobile jsou k dispozici poslední kousky, pokud si tedy chcete novinku pořídit, neměli byste s tím otálet. Zdroje z obou operátorů totiž vypověděly, že Apple neoznámil, kdy další kusy do České republiky dodá.

Vodafone prodával více modelů

„Už v první den jsme prodali 700 kusů iPhonu, ke dnešnímu dni jsme jich prodali zhruba tisíc,“ řekla Blesku.cz Alžběta Houzarová, mluvčí Vodafonu. Tento operátor získal k prodeji jak bílé, tak černé verze telefonu, a to v modelech 16 GB a 64 GB. „Nejprodávanější model je 16 GB černý,“ dodala Houzarová. Na prodejnách v Praze a Brně mají několik posledních kusů.

Po celé republice posledních pár kusů

U T-Mobilu je situace obdobná. Na prodejnách mají taktéž několik posledních kusů iPhone 5. „V Praze jich je asi 30, v Brně deset a v prodejnách v Hradci Králové jich máme 14,“ řekli Blesku.cz v T-Mobilu. Tento operátor však dostal k dispozici jen černé provedení telefonu v 16 GB verzi. Podle dostupných informací T-Mobile prodal přes 300 kusů telefonu, celkově se tak v Česku stihlo prodat 1300 iPhonů 5.

Fotogalerie
12 fotografií