Žena známá pouze jako Lindsay se stala internetovým fenoménem. Na webových stránkách Digg se její příběh objevil s titulkem „Proč nemít svého šéfa mezi přáteli na Facebooku." Udělala jedinou věc, napsala hodně naštvaný status: „Nesnáším svou práci! Můj šéf je perverzní prase. Dává mi pos***ý úkoly, jen aby mě nas**l.“

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. „Ahoj Lindsay, řekl bych, že si zapomněla, že mě máš mezi přáteli." Celá ofocená konverzace kolovala hodně dlouho internetem. Šéf Brian poté v příspěvku pokračoval. „Ty po***ý úkoly, tomu se říká tvoje práce. A já tě za ni platím. Skutečnost, že jsi schopná podělat i tu nejjednodušší věc je možná příčinou tvých pocitů. A konečně, zřejmě si zapomněla, že za dva týdny ti skončí zkušební doba, takže se neobtěžuj zítra chodit do práce. Právě vypisuji tvou výpověď a nedělám si legraci.“

Vtípek skončil násilím

Mladý Kanaďan zase přes sociální síť spustil vlnu násilí. Inspirován komediálním seriálem South Park založil skupinu „National Kick a Ginger Day“ (volně přeloženo Národní den Nakopni svého Zrzouna). Postavička Cartman si v seriálu dělá legraci ze zrzavých dětí a popisuje je jako zlé a bez duše.

Do skupiny se přihlásilo asi 5000 lidí. Policie v den konání „akce“ dostala hlášení o několika napadení školáků se zrzavými vlasy. Čtrnáctiletý chlapec z Vancouveru, který skupinu založil se bránil, že šlo pouze o žert. Následky bohužel legrační nebyly. Policie vzala případ velice vážně a začala ho vyšetřovat. „Je to druh podněcování k nenávisti, zločin z nenávisti,“ řekla tehdy policejní mluvčí listu Vancouver Sun.

Kreslířka musela vygumovat svůj život

Známá americká kreslířka komiksů Molly Norris ze Seattlu musela kvůli Facebooku opustit svůj dosavadní život a na doporučení FBI změnit identitu. Ironií je, že v tom částečně má prsty opět seriál South Park. Televizní stanice Comedy Central ze strachu před reakcí islamistů zrušila epizodu seriálu, kde se měl objevit prorok Mohamed v obleku medvěda.

Norris proto do novin nakreslila kritický komiks, ve kterém prohlásila 20. květen za Den, kdy si nakreslíš svého Mohameda. „Možná jste si všimli že Mollyin komiks již není v našich novinách. To proto, že Molly již neexistuje," stálo v prohlášení novin.

Krátce po vydání kresleného příběhu se jím někdo nechal inspirovat a na Facebooku založil skupinu „Everybody Draw Mohammed Day“ (Den, kdy si všichni nakreslete Mohameda). Ta ihned získala několik desítek tisíc příznivců.

Molly však o takovouto popularitu nestála. Brzy jí muslimský fanatiky začal vyhrožovat smrtí za zneuctění proroka. Islám totiž považuje vyobrazení proroka za rouhání. Molly proto vstoupila do programu na ochranu svědků a změnila si identitu. V Pákistánu byl po události dočasně Facebook zablokován.