V srpnu 2018 bylo Kennethu Mitchellovi diagnostikováno onemocnění ALS (amyotrofická laterální skleróza). Ačkoliv se tento seriálový herec původem z Kanady pral s nemocí nadmíru statečně, měla u něj velice rychlý průběh - záhy začal mít problémy s chůzí a o rok později už byl nucen používat invalidní vozík. V den pátého výročí zjištění své nemoci se však na sociální síti svěřil, že slavídar života“.

„Jsem tak vděčný, že mám tento den před sebou. Bylo to dlouhých pět let. Tolik ztraceného, tolik získaného. Neuvěřitelně těžké časy, smíšené s tolika dalšími požehnáními,“ uvedl tehdy Mitchell na instagramu, kde pravidelně sdílel aktuální informace o svém zdravotním stavu. Jeho boj však bohužel neměl šťastný konec... 

„S těžkým srdcem oznamujeme, že zemřel Kenneth Alexander Mitchell - milovaný otec, manžel, bratr, strýc, syn a drahý přítel,“ stojí v prohlášení truchlící rodiny. To zdůrazňovalo, že i když se Kenneth potýkal s řadou strašných problémů spojených s ALS, dokázal se nad všechny povznést s grácií a odhodláním žít plný a radostný život“ - což je jistě útěchou jeho nejbližším.

Rodina, do které patří hercova manželka, taktéž herečka Susan May Prattová (50), a jejich děti, tedy dcera Lilah Ruby (16) a syn Kallum Porter (12), nyní žádá veřejnost, aby na Kennethovu počest přispěli na výzkum nemoci amyotrofické laterální sklerózy. Chorobě postihující motorické neurony mozku a míchy podlehl například geniální fyzik Stephen Hawking (†76) nebo český politik Stanislav Gross (†45).

Video
Video se připravuje ...

Robert Picardo, hvězda Star Treku a Hvězdné brány: V Praze jsem po páté! Co tu miluje? Petr Macek

Kenneth Mitchell pocházel z Kanady a během své herecké kariéry odehrál více než padesátku filmových a televizních rolí. Zazářil v marvelovském filmu Captain Marvel z roku 2019 - tam propůjčil svou tvář otci hlavní hrdinky Carol Danversové v podání Brie Larsonové (34). Výrazný part měl i ve snímku Hokejový zázrak, kde se objevil po boku Kurta Russela (72). Mitchell se objevil v desítkách televizních seriálů, včetně Jericho, The Astronaut Wives Club nebo Nancy Drew.

Na televizních obrazovkách se naposledy objevil před dvěma lety v akční dramatické sérii Starej chlap s Jeffem Bridgesem (74) v hlavní roli. Ten zase aktuálně svádí boj se zhoubným nádorem mízních uzlin a lymfatické tkáně. V letech 2017 až 2021 hrál Mitchell ve výše zmiňovaném seriálu Star Trek: Discovery - ztvárnil zde hned několik rozličných rolí. Hrál v něm i poté, co se stal imobilním. Scénář se upravil a postava vědce Aurellia se pohybovala pomocí vznášedla.

Fotogalerie
65 fotografií