Byl to právě Alec Baldwin, kdo držel v ruce zbraň, když z ní 21. října 2021 vyšel osudný náboj, který připravil o život vrchní kameramanku Halynu Hutchinsovou. Okolnosti incidentu dlouho obestírala řada otázek. Minulý týden nicméně porota v Novém Mexiku vyhodnotila, že jedním z odpovědných je právě Baldwin, a přiklepla mu obvinění z neúmyslného zabití. 

Video
Video se připravuje ...

Jak došlo k výstřelu Aleca Baldwina? Podívejte se na animaci nehody! Reuters

Herec nicméně vinu necítí a podle zdrojů z jeho okolí jsou on i jeho manželka, instruktorka jógy Hilaria, obviněním doslova zdrceni. „Měli krásné Vánoce i Nový rok. Hilaria právě oslavila čtyřicetiny. Takhle si vstup do nového roku rozhodně nepředstavovali,“ popsal zdroj časopisu People. Celá záležitost je pro manžele prý extrémně stresující. 

„Pro Hilarii je to náročné. Pro oba je to frustrující, že je Alec znovu obviněn. Věděli, že je tady možnost další žaloby... Ten neustálý taneček dopředu a zase zpátky je pro ně těžký. Je to velmi stresující,“ prozradil. 

První obvinění bylo staženo v dubnu 2023. Podle zákonů Nového Mexika nyní Baldwinovi hrozí až 18 měsíců za mřížemi.

Další obviněnou je dnes již bývalá zbrojířka filmu Hannah Gutierrezová-Reedová (27). Také ona u soudu trvala na své nevině, rovněž si ale odnesla obvinění z neúmyslného zabití. Další soud ji čeká v únoru.

Video
Video se připravuje ...

Tady se to stalo: Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra. reuters

Fotogalerie
135 fotografií