Prostřednictvím instagramu odhalil albánský monarcha Leka Zogu, princ albánský, definitivní konec svého manželství s umělkyní Eliou (40). Ta byla před sňatkem známá coby zpěvačka a herečka Elia Zahariaová. Pár byl spolu dlouhých osm let a z tohoto svazku vzešla tříletá dcera, princezna Geraldine. Jak ale oznámili, jejich „manželství ztratilo svou funkčnost“. Leka a Elise se proto krizi rozhodli vyřešit poměrně rázně - již „zahájili potřebný právní proces“.

Definitivní tečku za svým vztahem však udělat nehodlají - a ani nechtějí. „Leka je oddaný své rodině a věří, že hodnoty vzájemného respektu a pochopení vytvoří prostor pro to, aby jejich vztah i nadále pokračoval - a jejich dcera Geraldine tak mohla dále růst a vzdělávat se. Její fyzická a psychická stránka bude pro ně vždy prioritou a zajistí jí šťastný a bezpečný život,“ dušovali se totiž princ a princezna ve svém oficiálním prohlášení.

Video
Video se připravuje ...

Nejslavnější královské rozvody Videohub

Vnuk krále Leka I. Zogu (†72), který byl panovníkem Albánie v letech 1928 až 1939 a vládl pomocí královské diktatury, nemá mimochodem takovou moc, jako jsme tomu zvyklí u jiných královských rodin v Evropě. Albánie je v dnešní době parlamentní republikou, a tudíž jsou tam doby králů v čele země již minulostí. Leka tedy nemá žádné oficiální postavení a žádnou roli v politickém životě země, alespoň coby princ. Jinak je ale v politice činný - pracoval na albánském ministerstvu zahraničí a nyní je zaměstnancem ministerstva vnitra.

Fotogalerie
39 fotografií