Obrázek bezradného člověka, který doplatil na nástup internetu, jenž televizní marketing zašlapal do země, přinesla česká facebooková fanouškovská stránka Horsta Fuchse.

Ta cituje Horstova bývalého kolegu z teleshoppingu Wernera Niederwinklera, který v roce 2022 vylíčil, jak Němec žije. A nebyl to nijak hezký obrázek. „Žije v 10. vídeňském obvodu, v turecké čtvrti a v sociálním bytě za strašných podmínek. Poslední roky života si přál prožít v Thajsku, kam se rád vracel na dovolenou, ale z toho snu sešlo,“ tvrdil v rozhovoru Niederwinkler.

„Snažím se ho několik měsíců kontaktovat, ale on mi neodpovídá na e-maily. Naposledy ho viděl před rokem Werner Schleinzer (ředitel společnosti WS International, kde Fuchs působil a která v roce 2016 zbankrotovala – pozn. red.), když Horstovi půjčoval peníze. Říkal, že je starý, zničený, osamocený a nelze mu pomoci, což je smutné, vzhledem k tomu, že ještě nedávno byl největší talent v naší branži,“ dodal bývalý kolega s tím, že Horsta trápilo zdraví, stěžoval si mimo jiné na časté silné bolesti nohou.

Z loňského povídání exkolegy Niederwinklera vyplývá i příčina tak smutného konce. „V Rakousku žije Horst v utajení. Všechen jeho majetek, včetně bydlení, je psán na Wernera Schleinzera. Dá se říct, že Horst papírově vůbec neexistuje. Proto nedostával ani důchod! To vysvětluje, proč je na mizině,“ smutně kroutil hlavou.

Podle facebookové stránky, která se odvolala přímo na Schleinzerovo prohlášení, neměl Fuchs ani žádnou blízkou rodinu a byl to právě ředitel společnosti WS, kdo zaplatil za jeho pohřeb.

Byl homosexuál?

A ještě jednu divokou spekulaci kolem televizního obchodníka rozvířil jeho bývalý kolega. „Horst na mě často zkoušel, že jsem homosexuál, jen to o sobě nevím, a on je ten, kdo mi to dokáže vysvětlit. Já se nad tím vždy bavil, zatímco on to zřejmě myslel vážně. Vždy okolo něj bylo mnoho pánů, možná proto ty šperky, náušnice, prsteny... Ale to není tak důležité, je to jeho soukromá věc a mně to nikdy nevadilo,“ nastínil Werner, že Fuchs byl možná homosexuál.

 

Video
Video se připravuje ...

ČSSD na Vysočině vytáhla do předvolebního spotu i Horsta Fuchse. 

Fotogalerie
12 fotografií