Suzanne Somersová sice za svého života platila za módní ikonu a doma měla impozantní sbírku lodiček těch nejprestižnějších značek, k poslednímu odpočinku jí ovšem nasadili obutí poněkud nevšední. Jak prozradil vdovec Alan Hamel časopisu People, do hrobu ji uložili v pohorkách. 

„Suzanne nikdy neměla pořádné boty na tůry po kamenech, tak jsem jí objednal boty Timberland,“ popsal kanadský bavič, producent a televizní moderátor. „Aby to bylo o trochu osobnější, napsal jsem na ně pár slov, které tak trochu reprezentovaly náš společný život. Pro Suzanne to bylo hodně osobní,“ svěřil se Hamel, jenž se Somersovou strávil přes 50 let. 

Každé ráno na tůru

Herečka pak boty hojně využívala. Manželé totiž každé ráno vyráželi na jednu z blízkých hor u svého domova, kde si u potoka našli svůj oblíbený velký, plochý kámen. „Cesta tam nám zabrala zhruba dvě hodiny. Když jsme dorazili, kámen už býval hezky vyhřátý od ranního sluníčka. Dali jsme si na něm oběd a pak jsme si na hodinu zdřímli. Pak jsme šli zpátky a do práce,“ popsal společný zvyk. Kdykoli si pak Suzanne nazula darované pohorky, říkala svému manželovi, že ji boty udrží v bezpečí. „Mám na sobě tebe,“ říkala Hamelovi. 

„Suzanne měla všechny manolo blahniky, jaké se kdy vyrobily. Kdyby je měla na své poslední cestě, to by lidi očekávali, ale nebylo by to moc osobní,“ svěřil se vdovec. 

Suzanne Somersová zemřela 15. října – pouhý den před svými 77. narozeninami – na následky rakoviny prsu. Kromě manžela u ní byl také syn Bruce a další členové rodiny, kteří původně přijeli kvůli jejím narozeninám. „Bylo nás asi 12. Všichni jsme si na Suzanne připili,“ prozradil Hamel. 

Video
Odemknout video

Skutečný osud Bobbyho Ewinga. Vraždy a nemoci mu vzaly jeho nejbližší. Videohub

Fotogalerie
132 fotografií