Oblíbená herečka Suzanne Somersová, která podlehla zákeřné rakovině prsu, zanechala v kinematografii nesmazatelnou stopu nejenom svými hereckými výkony, ale i díky svému boji za rovnoprávnost v Hollywoodu. V roce 1977, tedy v tom samém roce, kdy se po několikaleté známosti vdala za producenta a televizního moderátora Alana Hamela (87), začala hrát v seriálu Three's Company. V úspěšném seriálu však vydržela jen čtyři roky - pak byla, jak se dnes s nadsázkou říká, „odejita“.

Tento seriál byl pro Suzanne důležitý, získala zde roli, díky níž se jí podařilo prorazit. Ztvárnila sekretářku Chrissy, stereotypní hloupou blondýnu, která sdílela byt s budoucím kuchařem Jackem v podání Johna Rittera (†54), a květinářkou Janet, kterou si zahrála Joyce DeWittsová (74). Přestože jejich role byly na stejné úrovni, Ritter dostával nesrovnatelně vyšší plat nežli jeho ženské protějšky. A to se Somersové nelíbilo - a tak se rozhodla, že požádá o několikanásobně vyšší plat i ona.

Zesnulá herečka, jež do té doby brala 30 tisíc dolarů (703 tisíc českých korun) za epizodu, náhle chtěla 150 tisíc (3,5 milionu korun), stejně jako Ritter. Producenti se jí však vysmáli a nabídli jí částku vyšší pouze o 5 tisíc dolarů (117 tisíc korun). S tím ovšem nesouhlasila - a tak ji ze seriálu, jako kdyby pro výstrahu všem, kteří míří moc vysoko, vyhodili. Pro Somersovou to byl šok, jelikož nikdy neměla v úmyslu show opustit. A určitě ne takhle náhle. Její nedobrovolný odchod se seriálu byl však silným odkazem všem ženám v Hollywoodu, aby i ony bojovaly za stejné podmínky a výši platů.

Je ale pravdou, že po svém vyhazovu ze seriálu měla Suzanne hluboko do kapsy. Dlouhých deset let byla na tzv. televizní „černé listině“, protože se do povědomí všech producentů zapsala jako problematická žena, která smlouvá o honorářích. Dáma, jež byla v minulosti dokonce zatčena za to, že v době finanční krize vypisovala nekryté šeky, nyní musela brát za vděk jakoukoliv prací - pracovala na koncertech v Las Vegas a dokonce pózovala i v Playboyi kvůli výplatě. Vše se změnilo v roce 1991, kdy byla obsazena do role starostlivé maminky Carol v úspěšném sitcomu Krok za krokem
Fotogalerie
88 fotografií