„Suzanne Somersová zemřela pokojně doma v časných ranních hodinách 15. října. Před 23 lety porazila agresivní formu rakoviny prsu,“ napsal hereččin dlouholetý publicista R. Couri Hay v oficiálním prohlášení jménem její rodiny.

„Suzanne byla obklopena svým milujícím manželem Alanem, synem Brucem a nejbližší rodinou,“ stojí dále v prohlášení. „Její rodina se sešla na oslavě jejích 77. narozenin 16. října. Místo toho budou oslavovat její mimořádný život a chtějí poděkovat milionům jejích fanoušků a následovníků, kteří ji vroucně milovali.“

Suzanne zemřela ve svém domě v Miami, jak si přála, a který tolik milovala. „Do posledních dní byla velmi aktivní. Měla tolik plánů se svým podnikáním, do kterého zapojila svá vnoučata i nevlastní děti,“ dodal její životopisec. Ten také uvedl, že pohřeb se bude konat tento týden je v úzkém rodinném kruhu. Vzpomínkové setkání se pak uskuteční v listopadu.

Video
Odemknout video

Skutečný osud Bobbyho Ewinga. Vraždy a nemoci mu vzaly jeho nejbližší. Videohub

Teprve letos v červenci zasáhla veřejnost zpráva, že se Suzanne s rakovinou potýká znovu. Její celoživotní partner a manžel Alan Hamel veřejnost informoval však až v momentu, kdy herečka dostala od lékařů zprávu, že je už bez nálezů.

Rakovinu Suzanne v minulosti několikrát přeprala. Už kolem třicítky rakovinu porazila, po padesátce jí zase byla diagnostikována rakovina prsu. A jak její manžel připomíná, našlo by se toho v jejích lékařských záznamech daleko víc. „Suzanne prožila s rakovinou celý svůj život. Už když jí bylo kolem dvaceti, musela se potýkat se dvěma hyperplaziemi, což je vlastně čekárna na rakovinu,“ řekl drsně.

Co je hyperplazie ?

Hyperplazie je patologický stav, při němž v tkáních a orgánech dochází k nadměrnému množení buněk. Tento proces je reakcí na různé stimulační faktory, jako jsou hormonální změny, poškození tkáně nebo dlouhodobé podráždění. V důsledku hyperplazie dochází k nárůstu objemu postižené tkáně, který může být ohraničený, nebo difúzní, což závisí na typu tkáně a příčině tohoto stavu.

Fotogalerie
24 fotografií