Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tohle bude vrcholný zážitek vašeho roku! Comic-Con Junior vypukne o víkendu

Autor: Ivan D. Hladík - 
16. října 2023
05:00

Že magie, superschopnosti a superhrdinové neexistují? O opaku vás přesvědčí druhý ročník Comic-Conu Junior! Právě tam si už 21. října dají všichni správní hrdinové sraz, aby prožili nezapomenutelný víkend. Budete mezi nimi?

Loni ho otevíral táta Weasley (Mark Williams) po boku hrdiny Atreje (Noah Hathaway) z Nekonečného příběhu, letos sem zaletí jistit bezpečí Superman! Jeho seriálový představitel Dean Cain byl hvězdou 90. let, kdy jeho plakáty visely v nejednom pokojíčku a jeho dobrodružství hltali teenageři i dospělí. Teď svůj idol mohou potkat živě! Kde? Přece v Brně na výstavišti! Na druhém ročníku Comic-Conu Junior, kde magii obstará nejen francouzský kouzelník Yusuf Kama (William Nadylam) z Fantastických zvířat. A meziplanetárně letos konečně Hvězdná brána přepraví Daniela Jacksona (Michael Shanks). „Náš popkulturní víkend doplní Connor Trinneer, další Američan, který si zahrál v letech 2001–2005 jednu z hlavních postav seriálu Star Trek: Enterprise, a to komandéra Charlese Tripa Tuckera. Ve stejné dekádě se taky objevil v celkem deseti epizodách seriálu Hvězdná brána: Atlantida jako Wraith Michael Kenmore,“ doplnil Pavel Renčín, marketingový ředitel z Active Radio, které akci pořádá. To ale nejsou jediní hosté, kteří letošní návštěvníky čekají.

Dean Cain (vpravo) je americký herec. Objevil se v populárních televizních seriálech jako Beverly Hills 90210. V roce 1993 přijal největší roli, a to jako Superman v televizním seriálu, který měl v době největší popularity průměrnou sledovanost 15 milionů diváků na epizodu. Dean Cain (vpravo) je americký herec. Objevil se v populárních televizních seriálech jako Beverly Hills 90210. V roce 1993 přijal největší roli, a to jako Superman v televizním seriálu, který měl v době největší popularity průměrnou sledovanost 15 milionů diváků na epizodu. | Comic-Con Prague

Kromě herců, mezi nimiž září i čeští představitelé celé škály pohádkových a zábavných postav Jan Čenský, Ivana Andrlová (co myslíte? Přinese s sebou alespoň tu létající květinu svého bratra Čestmíra?) nebo Naďa Konvalinková, dorazí také komiksoví tvůrci, spisovatelé a samozřejmě cosplayeři. V které hrdiny se letos převtělí? A jaké kostýmy si pro nás všechny připraví vaši prckové? To se všichni dozvíme už 21. a 22. října, kdy brněnské výstaviště otevře své brány všem milovníkům fantasy, komiksů, sci-fi, ale také her, knih, filmů nebo seriálů.

Každého z návštěvníků čekají dva dny nabité až po strop zábavou. „Chybět nebude fotografování a autogramiády s herci, komiksovými autory a dalšími hvězdnými hosty, hraní her, besedy, workshopy, soutěže, přednášky, výstavy…,“ slibují organizátoři. „Úžasnou porci zábavy pro děti s přídavkem parádních novinek představíme na ještě větší ploše, než loni!“ říkají s tím, že těšit se můžete i na prodej fanouškovského zboží a umělecké tvorby. Jen videoherně a deskoherně pak bude vyhrazena plocha až 2000 m2. Máte dostatečně namasírované svaly, vytrénovanou mysl a natěšenou duši? To všechno se vám bude hodit, jakmile v sobotu 21. 10. úderem 9:00 hodin ráno projdete vstupem, který se uzavře až v 21:00 večer, v neděli v 18:00 hodin. Aktuality o akci můžete už teď sledovat na webu a sociálních sítích, třeba na https://junior.comiccon.cz/. Tak vzhůru za dobrodružstvím!

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi