Vše začalo zdánlivě obyčejnou bolestí zubů. „Myslel jsem si, že to bude banální věc, nějaký kaz, který vyřeší zubař během jedné návštěvy. Zub mi vyvrtali, ale bolest neustupovala. Při další návštěvě mi původně vrtaný zub vytrhli a vyvrtali mi sousední. Bolest byla ale stále horší a silnější,“ prozradil Kvasnička loni v březnu ve své 13. komnatě na ČT.

To, jak vážné to s ním je, se dozvěděl na stomatologické klinice na Karlově náměstí v Praze. „Nikdy předtím jsem nebyl hospitalizován. A odjížděl jsem odtamtud jako onkologický pacient s fatální diagnózou!“ líčil redaktor. „Řekli mi, že po této onkologické operaci nebudu mít čtvrtinu pusy. V ordinaci jsem se ještě jakžtakž držel, ale venku jsem si pak půl hodiny poplakal na lavičce v nemocničním parku,“ svěřil se zprávař.

„Po verdiktu lékařů jsem řešil, zda budu moct dělat práci, kterou mám tak rád, jak budu vůbec po zákroku vypadat, jestli mě vůbec bude chtít nějaká žena, a jestli se mě mé okolí třeba nebude bát. A hlavně jestli tu vůbec ještě budu,“ popsal moderátor.

A i když se po hrozivé nemoci a řadě operačních zákroků, včetně jedné v česku zcela unikátní, musel učit znovu mluvit, na obrazovky se vrátil a nyní byl po 27 letech služby povýšen na nejprestižnější místo v redakci – moderátora Událostí, hlavní zpravodajské relace veřejnoprávní televize!

Video
Video se připravuje ...

Fiala o kritice i roce 2024. Vémola prohrál boj o tygřici. A Absolonová bez synů na Vánoce Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
22 fotografií