„Těžko se mi to píše. Právě jsem se dozvěděl, že mám rakovinu konečníku ve 4. stadiu a metastázi na játrech. Určitě se to i těžce čte. Dám do toho ale všechno, co je v mých silách, Zůstaňte pozitivně naladění, protože já jsem. Vždycky. V pátek s doktory prodiskutujeme další kroky,“ oznámil hudebník na X ještě v červnu, když svoji diagnózu poprvé odhalil světu. 

Po šesti měsících nyní prozradil, jak na tom aktuálně je. Uplynulý půlrok se prý snažil žít pokud možno na maximum. „Vede se mi moc dobře. Chemoterapie a léky zastavily bolest a myslím, že chemo funguje,“ svěřil se nově pro Mirror

K Vánocům vyšetření

„Asi za měsíc mě čeká další sken, to bude nějak kolem Vánoc. Takže můj dárek k Vánocům bude focení dalšího CT nebo MRI. Udělali mi i snímky mozku, protože se objevil malý problém kvůli chemoterapii,“ popsal autor hitů Sunchyme nebo Carnival de Paris, které v 90. letech bořily hitparády. Píseň Sunchyme se dokonce stala oficiální hymnou Mistrovství světa ve fotbale v roce 1998 ve Francii. 

Mezi běžné nežádoucí účinky chemoterapie patří periferní neuropatie, což je typ poškození nervů, které způsobuje bolest, necitlivost nebo slabost v rukou, pažích nebo nohou. 

Jak hudebník popisuje, vedlejších účinků je ale mnohem víc. „Minulý týden jsem si dokonce všiml, že se mi změnila chuť. Ale moji přátelé by nejspíš řekli, že jsem měl vždycky divné chutě. Mám taky problémy s okem a dalšími věcmi. Pořád se něco objevuje. Až skončí chemo, snad to všechno zmizí,“ doufá Dario G. 

Nové koníčky

Navzdory bolesti, vyčerpání a náročné léčbě si hudebník v poslední době našel i pár nových koníčků – snaží se prý soustředit na to pozitivní a na všechno, na co ještě stačí. Začal prý hrát fotbal s přáteli, pravidelně běhat a nechávat sám sobě milé vzkazy ve svém telefonu. 

Anketa

Bojíte se rakoviny?

Ano
Ne

Už nyní navíc plánuje, čím se odmění, až náročnou léčbu dokončí. Jako první zvažoval koupi veterána, ten by se ale mohl rozbít a péče o něj by byla dost náročná. Tak ho napadly kvalitní hodinky. „Nikdy jsem neměl hodinky, tak jsem si řekl, že bych si mohl nějaké pěkné koupit,“ svěřil se. Na ruce je bude mít pořád na očích, a navíc mu budou stále připomínat budoucnost. „Snažím se brát to pozitivně. Až dosáhnu toho milníku, koupím si hodinky, a každý další rok si koupím další, do konce mého života,“ plánuje hudebník. 

Video
Video se připravuje ...

Zdrcená Patrasová o rakovině Aničky: Dám svůj život za její! David Turek

Fotogalerie
25 fotografií