V rozhovoru pro magazín Rolling Stone slavný hudebník Ozzy Osbourne, jenž bojuje mimo jiné i s Parkinsonovou chorobou, prozradil, že se už druhý chirurgický zákrok na jeho páteři „drasticky zvrtnul“, dopadl katastrofálně a způsobil mu vážné komplikace. „Prakticky mě zmrzačili,“ stěžoval si frontman skupiny Black Sabbath. „A při čtvrté operaci mi pak našli nádor na jednom z obratlů, takže to museli také vybrat. Je to dost drsné, mám od té doby úplně v pr*eli rovnováhu.“

Osbourne, který bude v prosinci slavit 75. narozeniny, musel v létě zrušit své plánované vystoupení na festivalu - odmítal koncertovat vsedě, nechtěl před diváky takhle nedůstojně předstoupit. Rád by se sice vrátil na pódia, ale sám si uvědomuje své limity... i to, že možná už nikdy nebude dovádět před rozhicovaným publikem jako dříve. „Bylo by to jako rozloučit se s nejlepším vztahem mého života,“ svěřil se.

„Když jsem musel přestat koncertovat, byl jsem sám ze sebe opravdu otrávený. A naštvaný na doktory i na svět. Ale jak šel čas, prostě jsem si řekl: ‚No, možná musím jen přijmout ten fakt.' Nebudu tam sedět a dělat polovičatého Ozzyho hledajícího soucit. Jaký to má sakra smysl? Nebudu tam na zkur*eném invalidním vozíku,“ popisoval svůj těžký vnitřní boj.

Video
Video se připravuje ...

Ozzy Osbourne v Praze Blesk TV

„Viděl jsem nedávno vystupovat Phila Collinse a má prakticky stejné problémy jako já. Prostě tam je na invalidním vozíku! To já bych ale nedokázal,“ posteskl si hrdý rocker, jenž prožil skutečně velice pestrý a velice divoký život přesně podle hesla „sex, drogy a rock'n'roll“. Jak mimochodem sám často uvádí, občas se upřímně diví, že se po tom všem, co se navyváděl, vůbec dožil tak vysokého věku.

Možná je to tím, že na své nemoci moc nemyslí, a Parkinson se u něj prozatím projevuje jenom slabým třesem. Přesto si je vědom, že většinu života si už „odžil“. „Řekl jsem Sharon, že jsem nedávno kouřil jointa, a ona na to: ‚Proč to děláš! Vždyť tě to zabije!‘“ smál se. „Řekl jsem: ‚Jak dlouho chceš, abych žil?!‘ V nejlepším případě mi zbývá deset let. Když je člověk starší, čas najednou nabírá na rychlosti...“

Fotogalerie
41 fotografií