Já odpouštím ti, drahý Martine V., nerozplač mi moje oči, když zkrvavil jsi mamince.“ Toto ve slovenštině zpívá Richard Müller v jedné ze svých písní a málokdo tuší, že text patří slovenskému nejznámějšímu bubeníkovi Martinu Valihorovi, který je manželem herečky Natalie Germáni.

Müller v písničce naráží na nejtěžší Martinovo životní období, kdy byl závislý na heroinu a přespával na lavičkách.      

Video
Video se připravuje ...

Natalia Germani o filmu Její tělo: Porno točila s manželem! Kateřina Štichová

Nejdřív to byla marihuana, potom tvrdé drogy. „Přišel metamfetamin a koncerty se Slobodnou Európou, oni už tehdy fičeli v tvrdých drogách. Ale nechci to s nimi spojovat. Rozhodl jsem se, že to musím vyzkoušet i já. Tak jsem vyzkoušel a hned jsem v tom jel úplně naplno. Po třech měsících jsem byl na prvním léčení,“ přiznal pro tyzden.sk Martin, který byl závislý na heroinu.

Šlo to rychle, hned jsem si začal píchat. Potom jsem odletěl do Ameriky. Otec mě tam poslal za strýcem po několika neúspěšných léčeních, abych se dostal z drog. Dostal jsem se k jiným drogám. Nebyl to heroin, ale společenské drogy. Bral jsem je a zároveň jsem byl schopen 'normálně' žít,“ netají se Valihora, který se vrátil na Slovensko. Pak začalo peklo.

Vrátil jsem do stejných špatných kolejí. Ulice, drogy, stará komunita kamarádů. Pokračoval jsem v tom, ale už trochu jiným způsobem. Člověk, i když je narkoman, tak nějakým způsobem uvnitř zraje. Šel jsem do krajnosti, žil jsem prudce nihilisticky. Slastně. Ale nechtěl jsem zemřít. Asi to byl jeden z důvodů, proč jsem přežil. A byly tam i jiné důvody, které mě dostaly do bodu, kdy mi ta letargie začala překážet. Ráno vstát, sehnat drogy, dát si dávku. Únava života, který nikam nevedl. Mezitím mě máma vyhodila z domu, což mi velmi pomohlo, protože jsem se musel starat o sebe,“ přiznává otevřeně v rozhovoru pro slovenské médium hudebník.

Po nějaké době se Martin rozhodl, že opět nastoupí do léčebny. „Tehdy sehrál roli i vztah k jedné dívce. Byla to moje touha po někom, koho jsem chtěl už léta předtím. Rozhodoval jsem se, jestli se vrátím na ulici, nebo půjdu na léčení, a tak jsem si vybral, že jdu do toho. Řekl jsem si, že buď budu na ulici, nebo můžu zažít něco nádherného. Tehdy to ještě nebyl vztah, ale jen pocit, touha po někom. Odešel jsem na léčení s tím, že tam budu rok a potom uvidím. Byla to nově otevřená léčebna, kde bylo jen koště a nějaké koberce. Občas jsme si napsali. Přišlo mi to tak, že když vyjdu ven, budu někdo, kdo stojí za něco, nebo budu ten, který se podřídí a podlehne emocím. Byla to jedna z nejdůležitějších věcí té léčby. Objevení nového světa, neboť ten starý nestál za nic a ty drogy byly na to jen odpovědí. Lákadlo prožít lásku bylo silné. Po roce a půl jsme se setkali a přešlo to do vztahu. Zázrak.“  

Vztah se sice po čase rozpadl, ale léčba byla úspěšná. Valihora se zbavil závislosti na drogách, ale i na alkoholu. Dnes je zapřísáhlý abstinent, manžel herečky Germáni a otec jejich dvou dcer.

Fotogalerie
31 fotografií