Oblíbený herec Matthew Perry, který se proslavil především díky roli sarkastického Chandlera Binga v seriálu Přátelé, tragicky zemřel v sobotu 28. října. Ve věku 54 let byl nalezen ve vířivce ve svém luxusním kalifornském domě - a zatímco policie po rychlém ohledání stanovila jako příčinu jeho skonu „zjevný incident utonutí“, okamžitě se rozjely nejrůznější konspirační teorie, co se asi mohlo stát.

Kanadsko-americký umělec, jenž zazářil v minulosti i v komediích Můj soused zabiják, Tři do tanga či Jen blázni spěchají, se nijak netajil svým opakovaným bojem s drogovou závislostí. A přestože byl v poslední době „čistý“, což potvrzovali i jeho nejbližší, fanoušci měli i tak jasno, že v jeho skonu hrály svou nezanedbatelnou roli právě drogy. Jenže první testy ukazují, že jeho smrt rozhodně nebyla důsledkem předávkování fentanylem nebo pervitinem!

Video
Video se připravuje ...

Fanoušci Matthewa Perryho se scházejí před barákem ze seriálu Přátelé reuters

Zdroje činné v trestním řízení sdělily deníku TMZ, že vyšetřovatelé provedli u herce základní, méně hloubkový toxikologický test na drogy, který odhalil, že Perry neměl v době smrti v těle žádné drogy, jejichž zhoubnému vlivu kdysi opakovaně podlehnul. Je sice pravdou, že v jeho domě byly nalezeny léky na předpis a budou součástí kontroly - ale to je prý zcela běžná praxe. To nejdůležitější již bylo vyřčeno.

V současné době se samozřejmě v rámci toxikologie provádějí další, mnohem podrobnější testy, pomocí nichž se bude analyzovat, zda se v hercově krvi nevyskytují nějaké další nelegální drogy - či zda hladiny léků na předpis, které pravidelně užíval, nebyly náhodou ve škodlivých dávkách. Jenže to všechno bude pravděpodobně trvat 4 – 6 měsíců. Teprve poté, co budou všechna tato data shromážděna, koroner určí oficiální příčinu a způsob smrti...
Fotogalerie
44 fotografií