Herec Keanu Reeves, známý mimo jiné jako hlavní hrdina trilogie Matrix či John Wick, zahraje příští rok se svou kapelou Dogstar na festivalu Rock for People v Hradci Králové. V programu akce, která se uskuteční od 12. do 15. června v multifunkčním Parku 360, tak doplní už dříve oznámená jména, mezi která patří třeba zpěvačka Avril Lavigneová (39), hudebník Corey Taylor (49), známý především jako zpěvák a frontman skupin Slipknot a Stone Sour, či populární kapely Bring Me The Horizon, Pendulum nebo Parkway Drive. 

„Vystoupení kapely Dogstar s hvězdným Keanu Reevesem jako baskytaristou je pro mě opravdový splněný sen. Kapelu jsme se totiž snažili pozvat už v devadesátých letech, ale tehdy se nám to nepodařilo, a pak na dlouhých téměř 20 let nebyla aktivní. O to větší máme radost, že se to konečně podařilo. Účast kapely Dogstar a Keanu Reevese na festivalu Rock for People bude jistě nezapomenutelným zážitkem jak pro hudební, tak filmové fanoušky,“ uvedl nadšeně ředitel festivalu Michal Thomes.

Dogstar podle odborníků patří mezi jihokalifornské vypravěčské kapely, které se zaměřují na alternativní rockovou hudbu. Jejich nejnovější album, které vyšlo 6. října tohoto roku, se jmenuje Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees a je na něm 12 autorských písní. Kanadský herec Reeves, který se proslavil i díky účinkování ve filmech Dracula, Bod zlomu nebo Nebezpečná rychlost, ale není jediným hollywoodským hercem, který se v České republice v poslední době představil jako hudebník.

Už v roce 2014 vystoupila hvězda akčních filmů, herec Steven Seagal (71), na festivalu Rock for People. Představil se jako kytarista a zpěvák. Australský herec Russell Crowe (59) poté, co letos na filmovém festivalu v Karlových Varech převzal Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, zahrál bluesrockové a country písně se svou kapelou Indoor Garden Party. Tuzemskému publiku zahráli i herci Kiefer Sutherland (56), Billy Bob Thornton (68) nebo Johnny Depp (60), vystupující s americkou rockovou skupinou Hollywood Vampires.
Fotogalerie
50 fotografií