Podle informací časopisu měl Steven Tyler proti její vůli osahávat a líbat tehdejší dětskou modelku Jeanne Bellinovou (66), která po incidentu utrpěla „trvalou citovou újmu“. 

Tyler, jehož kapela Aerosmith v současnosti křižuje USA se svým rozlučkovým turné Peace Out, přitom už jedné takové žalobě čelí. Podobná žaloba byla podána loni v Kalifornii kvůli údajnému sexuálnímu útoku a napadení nezletilé osoby v souvislosti s jeho vztahem s tehdy šestnáctiletou Julií Holcomb Misleyovou v průběhu tří let, taktéž v 70. letech. 

Dětská modelka a rocková hvězda

Bellinová ještě jako adolescentka pracovala v létě 1975 na módní přehlídce na Manhattanu, když jí její kamarádka domluvila setkání se členy kapely Aerosmith v nedalekém hotelu. 

Žaloba tvrdí, že ji Tyler během jediného dne, kdy byli spolu, dvakrát sexuálně napadl. Jednou v telefonní budce, do které ji podle jejích slov strčil, a pak ji osahával a třel se o ni, a později v hotelu, kde ji prý znovu násilím políbil a přimáčkl se na ni. Zpěvákovi tehdy mělo být asi 27 let. 

»Svlékal ji a sahal jí na genitálie«

K incidentu s budkou mělo dojít ve chvíli, kdy kapela a několik dalších lidí opustili hotel Warwick na Manhattanu a vydali se na procházku po Šesté avenue. Během procházky prý položila Tylerovi dotaz ohledně textu písně, který ho vytočil a následně ji natlačil do budky. 

„Zatímco ji tam Tyler držel, strčil jí jazyk do krku, osahával rukama její tělo, prsa, hýždě i genitálie, posunoval a svlékal oblečení a přitiskl ji ke stěně telefonní budky,“ tvrdí žaloba podle časopisu Rolling Stone.

Nikdo nezasáhl

„Zatímco Tyler žalobkyni líbal a osahával, přirážel na ni a předstíral, že s ní má sex. Ostatní stáli před telefonní budkou a smáli se, kolemjdoucí jen přihlíželi, nikdo z doprovodu nezasáhl,“ pokračuje dokument. 

„Tylerův penis byl ztopořený. Když se o ni třel, bylo zjevné, že nemá spodní prádlo a má na sobě jen tenké kalhoty,“ pokračuje žaloba. Dívka se prý tehdy osvobodila tím, že zvedla koleno a zatahala zpěváka za vlasy. Následně v šoku a vyděšená vyběhla z budky. S odvozem byla ale odkázána na svou kamarádku, a tak se se skupinou vrátila zpátky do hotelu, kde došlo k údajnému druhému napadení.

Přepadení na baru

Tehdy ji prý Tyler u baru násilím políbil a otíral se ni. Pak zmizel ve svém pokoji s tím, že si pro ni brzy dolů zavolá. Zpěvák skutečně ze svého pokoje do baru zavolal, dívka byla ale prý tak vyděšená, že nemohla ani mluvit a byla jako ochromená. V šoku utekla k východu, kde ji vrátný vida, v jakém je rozpoložení, nacpal do taxíku. 

Hospitalizace a desítky let s léky

Podle Bellinové se jednalo o „genderově motivované násilí“. Utrpěla prý – a nadále trpět bude velkou duševní i tělesnou bolestí, vážným a trvalým emočním strádáním, fyzickými projevy i ponížení. V důsledku incidentu navíc prý musela být hospitalizována a dodnes užívá léky, aby se vyrovnala se sexuálním útokem. „Utrpěla dlouhodobé fyzické zranění spojené s traumatem,“ tvrdí dokument. Proč se ale rozhodla promluvit až po padesáti letech, to v textu neupřesnila. 

Není jediná...

Loňská žaloba z Kalifornie na Tylerovu hlavu přitom vyznívá podobně. Misleyová tvrdí, že se stala zpěvákovou milenkou, když jí bylo jen 16 let. Tyler prý využíval svého vlivu rockové hvězdy, aby ji manipuloval a sexuálně zneužíval. Dokonce se mu podařilo přesvědčit její rodiče, aby mu dovolili stát se dívčiným zákonným zástupcem, aby ji mohl bez obav ze zatčení převážet přes hranice států, jak se mu zlíbí.

Tyler všechna obvinění Misleyové z napadení a ublížení na zdraví popřel, nikoli však to, že s ní měl sex. Žaloba byla tehdy podána v rámci zákona, který dočasně prodloužil promlčecí lhůtu u případů sexuálního zneužívání dětí. 

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Farář na Břeclavsku zneužíval školačku (10), vesnice zavrhla ji, jeho chrání! Jiří Marek

Fotogalerie
47 fotografií