Minulý čtvrtek se slovenská smetánka opět sešla, aby na tajném večírku popřála všechno nejlepší frontmanovi kapely Elán Jožo Rážovi. Jejich cílem se stala kavárna v Medené ulici v Bratislavě. Ačkoli se to v ní jen hemžilo slavnými jmény, na akci nebyla zvána žádná média. Dovnitř směl pouze ten, kdo byl pečlivě vybrán a dostal pozvánku. 

Ráž v minulosti slavíval v podniku na bratislavském Šafárikově náměstí, který vlastnil jeho mladší syn Štefan. „Potom, co ten podnik po covidu pustil, si Jožo vybral jinou kavárnu, blízko jeho kanceláře,“ sdělil listu PLUS 7 DNÍ jeden z pravidelných hostů oslav. Mezi těmi často býval i nedávno zesnulý Vašo Patejdl, který za přáteli do Bratislavy jezdíval až z Prahy, kde žil. 

Dva ministři

Letos výjimečně chyběla Rážova manželka Barbora. „Letos nemohla přijít, ale chodí. Jinak bývá sestava pozvaných hostů více méně stejná,“ řekl zdroj. 

Rážovi spoluhrářči Ján Baláž (72), Ľubo Horňák (59), Petr Farnbauer (64) nebo Štefan Bugala (47) ovšem nechyběli. Stejně tak dorazili textaři Pavol Jursa (69), Ľuboš Zeman (74) a Juraj Soviar (50), a dokonce i dva ministři – nový ministr obrany Robert Kaliňák (52) a Rážův starší syn Jozef Ráž (44), ministr dopravy. „S Kaliňákem se přátelí roky. Tehdy ještě vůbec netušil, že skončí v politice. Spojila je láska k motorkám,“ objasnil zdroj listu. 

Doutníky, whisky i vlastní obraz

Dvorní textař Elánu Boris Filan (74) tentokrát nemohl, Rážovi ale popřál už ve Slovenské filharmonii, kde se konala první oslava otevřená pro veřejnost. A co se v kavárně vlastně dělo za zavřenými dveřmi? „Klasika. Všichni gratulovali Jožovi, který seděl u stolu s Jánem Balážem, kouřili doutníky, pila se whisky, hosté debatovali,“ popsal jeden z hostů. Stejně to prý probíhá každý rok. 

Letos si Ráž kromě doutníků a whisky odnesl domů i zvláštní dárek: „Alan Lesyk, který vytvořil známého elánovského ,bubáka' a podílel se i na obalech desek kapely, mu přinesl obraz z vlastní dílny,“ prozradil. Zábava pokračovala asi do půlnoci, pak se hosté postupně rozešli domů. 

 

Video
Video se připravuje ...

Jožo Ráž 17 let po nehodě a komatu: Jsem živoucí mrtvola! Co nepoznali lékaři zde, ale až v Německu? Markéta Reinischová, Petr Soukup

Fotogalerie
37 fotografií