S někdejším členem Elánu a nezapomenutelným hudebníkem Vašem Patejdlem se ve středu na pražském Strahově rozloučili jeho nejbližší. Řada z nich mu na poslední cestu věnovala krásné květinové věnce... Jeden z nich ale mnohé překvapil! 

„Vašo, děkujeme. S úctou, rodina Kaliňákova,“ stálo na bílé pentli věnce z bílých karafiátů a fialových kosatců. Jde snad o rodinu bývalého slovenského ministra vnitra Roberta Kaliňáka (52)? Překvapivě – odpověď zní ano! 

„V zásadě to reprezentuje naši rodinu, ale ten věnec je od mého bratra, který hraje v Takticích,“ vysvětlil politik slovenskému listu Plus Jeden Deň. Robertův starší bratr Milan „Mariňák“ Kaliňák (58) u Taktiků hraje na sólovou kytaru a někdy se zhostí i zpěvu. Se skupinou si dokonce na dechové nástroje občas zahraje i mladší Robert. 

Skupinu Taktici, založenou v roce 1977, a Patejdlův Elán pojí bohatá historie. Zpěvák Elánu Jožo Ráž (68) například hostoval na albu Taktiků z roku 2005, kde s nimi nazpíval píseň Tunel – právě v režii Milana Kaliňáka. V rámci turné Elán Tour v tomtéž roce pak Taktici zase předskakovali Elánu na celkem 11 koncertech. 

Video
Video se připravuje ...

Milan Drobný na pohřbu Vaša Patejdla: Co si naposledy řekli? Hana Höschlová

Fotogalerie
562 fotografií