„Dnešek byl náročný den. Ze zřejmých i z ne tak zřejmých důvodů. Ale každý den se zvednu a doufám, že se mi povede lépe. Že se lidem daří lépe. Že to, co je zřejmé, není tak spletité,“ posteskla si na instagramu seriálová herečka Shannen Dohertyová, co se proslavila rolí vždy správňácké Brendy Walshové v Beverly Hills 90210... anebo kouzelným nadáním obdařené Prue Halliwellové v Čarodějkách. Kromě toho, že se trápí svým vlastním zdravotním stavem, není lhostejná ani k dění v Pásmu Gazy...

Odsoudila teroristické útoky Hamásu na izraelské civilisty. Také sdílela video od CNN, v němž se řeší fakt, že Hamás brání Američanům opustit Gazu, a sdílela i záběry na plakáty lidí unesených z Izraele, co byly vyvěšeny na zdi Union Square v New Yorku. Za to se však od některých svých sledujících, takzvaných followerů, ale i od „trollů“, tedy anonymních internetových provokatérů, dočkala kritiky... a nejenom kritiky.

Video
Video se připravuje ...

Shannen bojuje s rakovinou, rozhodně se ale nevzdává. .

„Posílám lásku a mír každému z vás. I těm, kteří mi vyhrožovali. Nechť je Bůh ve vašich srdcích,“ vzkázala všem, co neváhali sáhnout i po hrozbách, velkoryse. Shannen používá sociální sítě k dokumentaci svých pokračujících zdravotních potíží poté, co potvrdila, že se jí rakovina prsu rozšířila do mozku. A jak sama uvádí, „každý den svádím svůj boj o život“. Nehodlá si ho zřejmě komplikovat nějakými rádoby hrdiny na sociálních sítích, co by v reálu neřekli v její přítomnosti ani popel.

V nepříjemné chvíli ji podpořili nejenom fanoušci, ale i kolegové z umělecké branže. „Miluju tě, Shan,“ napsal jí třeba herec Ian Ziering (59), co v „béháčkách“ ztvárnil postavu Stevea. „I když máš dovoleno být sobecká a nikdo by tě z toho neměl obviňovat, stále trávíš své dny starostí o ostatní,“ užasla nad Shannen herečka Sarah Michelle Gellarová (46), legendární představitelka Buffy, přemožitelky upírů. A Erika Eleniaková (54), známá jako Shauni z Pobřežní hlídky, jí popřála „spoustu lásky a míru“.
Fotogalerie
56 fotografií